Hlavní obsah

Jako za starých časů. Británie zruší veškeré cestovní restrikce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Británie od pátku zruší veškeré povinnosti, jež zavedla pro cestující ze zahraničí v souvislosti s epidemií covidu-19. Oznámil to v pondělí večer britský ministr dopravy Grant Shapps. Pro cestující ze zahraničí tak odpadne povinnost vyplnit příjezdový formulář či prokazovat, že jsou naočkovaní proti covidu-19, píší britská média.

Foto: Profimedia.cz

Od pátku budou cesty do Velké Británie opět jednodušší.

Článek

Rozhodnutí vlády znamená, že turisté budou smět poprvé od jara roku 2020 přijet do Británie bez dodatečných povinností zavedených kvůli pandemii covidu-19. Podle ministra Shappse změna lidem umožní „cestovat jako za starých dobrých časů”. Uvolnění platí pro zahraniční turisty i Brity vracející se ze zahraničí.

Zahraniční návštěvníci v režimu, který platí do páteční čtvrté hodiny ranní, musí předložit příjezdový formulář a potvrzení, že mají dokončené očkování proti covidu-19. Pokud ho nemají, mohou ho nahradit negativními testy uskutečněnými před příjezdem do Británie a po příjezdu do ní.

Vše při starém. Irsko zrušilo zbývající cestovní restrikce

Cestování

Podle agentury AP rozvolnění cestovních pravidel přichází v době, kdy Británie zaznamenává poprvé od ledna růst počtu nakažených i hospitalizovaných lidí s nemocí covid-19. Během uplynulého týdne se prokázalo 444 tisíc nových případů nákazy, o 48 procent více než za předchozích sedm dní.

Podle britského ministra zdravotnictví Sajida Javida byl však nárůst očekávaný poté, co na konci února přestala platit prakticky všechna domácí omezení. Úřady a lékaři však i nadále doporučují například nosit roušky.

Island jako před covidem. Vyrazit na něj mohou i neočkovaní

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám