Hlavní obsah

Ibiza nabídne zdravotníkům dovolenou zdarma

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za odhodlání při boji s koronavirem chtějí na Ibize odměnit zdravotníky. Ti budou moci v příštím roce, v dubnu, květnu či říjnu, využít bezplatného ubytování, které zatím nabízí více než 60 hotelů, píše server Travel Leisure.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nabídky bude moci využít zdravotnický personál z celé Evropy, projekt je podporován i místní turistickou organizací a zejména iniciativou Together for Healthcare Workers (Společně pro zdravotníky). „Chceme oslavit a odměnit ty, kteří pomáhali při záchraně našich komunit, rodin a přátel během epidemie covidu-19,“ napsala iniciativa. „Děkujeme těm, kterým jsme svěřili naše životy, teď je chceme obdarovat našimi domovy a hotely na Ibize a napříč Evropou.“

Kréta se probouzí z letargie. Vhodnější doba k návštěvě už nebude

Cestování

Zdravotníci, kteří by chtěli nabídky využít, se musejí zaregistrovat na stránkách iniciativy a odebírat emailová upozornění. Jakmile se odměny zpřístupní, budou muset prokázat, že jsou skutečně zaměstnáni ve zdravotnictví.

Chtějí i do dalších destinací

Do programu se zatím zapojilo přes šedesát nemovitostí na Ibize, ať už hotelů, nebo jiných ubytovacích zařízení. Mezi nimi jsou například pětihvězdičkový hotel Aguas de Ibiza nebo luxusní agroturistický resort Atzaro. Organizace Together for Healthcare Workers avšak i nadále hledá další nemovitosti, které by se do programu zapojily. „Projekt chce odměnit ty, kteří se o nás starali,“ komentoval plán šéf turistické organizace Juan Miguel Costa.

Organizátoři zároveň doufají, že se jejich iniciativa rozšíří i do dalších destinací mimo Ibizu. Značně by se tím rozšířily kapacity a bylo by možné uspokojit větší poptávku.

Podobné odměny si pro zdravotníky připravily také aerolinky, které nabízejí letenky buď s výraznou slevou, nebo zcela zdarma. Jde například o Turkish Airlines, JetBlue, American Airlines či Qatar Airways.

Qatar Airways rozdají sto tisíc letenek zdravotníkům

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám