Hlavní obsah

Havaj chce ulehčit cestovatelům, kteří budou muset do karantény

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit dovolenou na Havaji není aktuálně zrovna příjemné. Exotická destinace totiž po všech cestovatelích vyžaduje čtrnáctidenní karanténu. Strávit celý pobyt sezením v hotelu ale není úplně ideální představa o dovolené, proto úřady zvažují, že pravidla zmírní a ustanoví takzvané „bubliny“, které by umožnily hostům opustit jejich pokoje, píše server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Havajská turistická centrála upozorňuje, že kvůli opatřením se může množství turistů rozhodnout své dovolené odložit. „Znamenalo by to totiž, že musí většinu pobytu strávit ve svých pokojích,“ uvedla organizace na svých webových stránkách.

Úřady zvažují, že si pomohou takzvanými „bublinami”. Myšlenkou je, že se ve vybraných resortech vytvoří zóny, kde se hosté budou moci pohybovat, přestože budou v karanténě. Nemuseli by tak pobyt trávit pouze v hotelových pokojích. Tyto zóny by měly vzniknout na hlavním ostrově, dále pak na Kauai a Maui.

Zatím se jedná o pouhou myšlenku, úřady ještě promýšlejí, jak by v praxi tyto hotelové bubliny fungovaly a jak by se aplikovaly například v restauracích, obchodech nebo u bazénů. Nemění to však nic na faktu, že by návštěvníci byli prakticky po celou dobu monitorováni.

Mimo těchto bublin úřady rovněž zvažují i jiné změny. Cestovatelé by třeba mohli předložit negativní test, ne starší než 72 hodin. V tomto případě by rovněž mohli uniknout karanténě. S případnými změnami se počítá až od září.

Turista se chlubil na sítích fotkami z pláže. Přitom měl být v karanténě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám