Hlavní obsah

Cestujícího nepustili do letadla. Ze vzteku se procházel po zavazadlovém pásu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O řádný rozruch se na letišti v Novém Dillí postaral jeden z cestujících. Kvůli absenci testu na covid ho posádka Vistara Airlines odmítla pustit do letadla, muž si měl pak vztek vybíjet urážkami i tím, že vyskočil na pás na zavazadla a procházel se na něm. Nakonec ho zatkla policie, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Suraj Pandey chtěl v pondělí z Nového Dillí odcestovat do Bombaje. Neměl s sebou ovšem test na covid, který by potvrdil, že je negativní, a tak ho posádka odmítla do letadla vpustit. Výkonný manažer Vistara Airlines Deepak Chadha uvedl, že muž se začal následně chovat agresivně, křičel a snažil se vyvolat rozruch.

Podle místních médií ze vzteku vyskočil na zavazadlový pás a začal se po něm procházet. Pandey podle svědků hulákal na personál aerolinek a dožadoval se toho, aby byl vpuštěn na let do Bombaje.

V letadle se do sebe pustily dvě ženy kvůli rouškám. Jednu z nich posádka vykázala

Cestování

Zasáhnout musela nakonec letištní ostraha, která ho vyvedla z letiště a předala policistům. „Prověřili jsme záznamy z bezpečnostních kamer. Zatím můžeme říct, že Suraj Pandey spáchal několik přestupků. Byl proto zatčen a rovněž podroben zdravotní prohlídce,“ uvedl šéf letištní ostrahy Rajeev Ranjah.

Muž byl z vazby propuštěn na kauci, musí se však dostavit k soudu. „K našemu personálu se choval hrubě, stejně tak k dalším zákazníkům, a jeho chování ohrozilo bezpečnost naší pozemní posádky. Zákazníkovi jsme dali plnou refundaci a na incident upozornili úřady,“ okomentovala událost společnost Vistara.

Podle nařízení indické vlády musejí všichni lidé cestující na domácí lince do Bombaje předložit negativní PCR test. Prokázat se s ním musejí už při nástupu do letadla.

Rozmíška o loketní opěrku skončila vykázáním obou cestujících z letadla

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám