Hlavní obsah

V letadle se do sebe pustily dvě ženy kvůli rouškám. Jednu z nich posádka vykázala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roušky se opět staly předmětem vášnivé diskuse a následné potyčky. Tentokrát v letadle společnosti Ryanair, které mělo namířeno z Ibizy do Milána. Nejmenovaná Italka ještě před odletem začala verbálně útočit na ostatní, nadávala a poté strčila do jedné spolucestující. Posádka agresivní ženu nakonec vykázala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

O incidentu informuje server Daily Mail, není ale jasné, kdy přesně k němu mělo dojít. Video, které obletělo internet, nicméně pochází z konce května.

Žena hovořící italsky měla roušku staženou na bradě, a tak ji okolní cestující požádali, aby si ji nasadila správně. Ta zareagovala nejprve slovními útoky. Konflikt však rychle eskaloval a Italka začala na pasažéry plivat a fyzicky je obtěžovat. V jednu chvíli pak hrábla do vlasů cestující v řadě před sebou, poté do ní i strčila.

Ke stále vyhrocenější scéně nakonec přispěchala posádka, aby ženu ještě před odletem vyvedla z letadla. Podle záběrů se pasažérka vzpouzela a nechtěla palubu opustit a do jednoho muže kopla. Zda ji čeká za nedodržení povinnosti mít v letadle roušku nějaký postih, není jasné.

Incidentů přibývá

Konfliktů kvůli rouškám v posledních měsících značně přibylo. Americký federální úřad pro letectví od začátku roku registruje 2500 případů neukázněného chování ze strany cestujících, podle šéfky tamní organizace sdružující stevardy je to dvacetkrát více, než je běžné za celý rok.

Lidé jsou navíc stále agresivnější, nejen vůči ostatním pasažérům, ale zejména vůči posádce. Odvětvím rezonuje zejména případ z nedávné doby, kdy cestující společnosti Southwest Airlines napadla letušku, vyrazila jí dva zuby a způsobila další zranění v obličeji. Aerolinky se v návaznosti na incident rozhodly přestat podávat alkohol na palubě.

Nadávky i vyražené zuby. Cestující napadají americké letušky kvůli rouškám

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám