Hlavní obsah

Cestovky klientům za Tunisko nabídnou změnu destinace, nebo vrácení peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské cestovní kanceláře klientům, kteří měli v červenci odletět do Tuniska, nabídnou změnu destinace, nebo jim vrátí peníze. Podle jedněch z největších CK Fischer a Exim Tours vláda postupuje nesystémově a pravděpodobně docílí jen toho, že Češi budou na dovolenou cestovat z okolních zemí, například z Německa. Ve středu to řekli zástupci CK.

Foto: Profimedia.cz

Tunisko je mezi Čechy populární destinací.

Článek

Ministerstvo zdravotnictví v úterý vydalo ochranné opatření, kterým od 5. července zařadilo Tunisko na seznam zemí s extrémním rizikem nákazy a zakázalo od tohoto data do země cestovat. Opatření platí do 31. července.

Ministerstvo zdravotnictví zakazuje cesty do Ruska a Tuniska

Domácí

Tunisko je podle mluvčí CK Blue Style Ilony Topolové velmi oblíbenou prázdninovou destinací českých turistů. Opatření se podle ní dotkne tisíců klientů. Postupně se CK se všemi spojuje, přednostně vyřizuje odlety v nejbližších termínech.

Blue Style podle Topolové připravuje pro zákazníky několik variant, jak náhlou změnu pravidel pro cestování vyřešit. Jejich součástí je podle ní změna destinace či vrácení peněz bez storno poplatku. „Rádi bychom také zdůraznili fakt, že tuto změnu ochranných opatření jsme nemohli nijak ovlivnit, nebyla s námi konzultována a naše iniciativa ve formě návrhů nebyla zohledněna,” uvedla.

Alternativou je Bulharsko

Klienti CK Fischer a Exim Tours, kteří měli koupený zájezd do Tuniska, budou moci místo toho strávit pobyt v Bulharsku. „Je cenově srovnatelné s Tuniskem, v zelené kategorii a je to ideální destinace pro rodiny s dětmi. V sobotu vypravíme dodatečné letadlo, aby si mohli užít dovolenou v původním termínu,” řekl mluvčí Exim Tours Petr Kostka. Zákazníkům, kteří o tuto možnost nebudou mít zájem, vrátí peníze. Nebudou podle něj nabízet žádné poukazy, vrátí hotovost.

Česká vláda podle mluvčího CK Fischer Jana Bezděka znovu postupuje nesystémově a navíc nekoordinovaně s okolními státy. Češi se tak podle něj budou na dovolené vydávat ze sousedních zemí. „Němci totiž mohou do zemí mimo EU jako Tunisko, Turecko nebo Egypt dál cestovat, a pokud jsou naočkovaní nebo mají protilátky, tak ani nemusejí do karantény. To znamená, že pokud se naočkovaný Němec vrátí z dovolené, může klidně hned přijet do České republiky. Stejně tak mohou Češi bez omezení cestovat do Německa, kde se mohou potkat s lidmi, kteří se z těchto zemí také vrátili,” uvedl.

Uvnitř kolosea, kde princezna házela po Arabech ryby

Cestování

Tunisko je v oblíbenosti v případě cestovní agentury Invia podle její mluvčí Andrey Řezníčkové na sedmém místě. Zájezd tam má od 5. července do konce srpna zakoupeno asi 1500 klientů agentury Invia.

Ministerstvo zdravotnictví z důvodu šíření nových variant koronaviru chce zabránit jejich šíření, a chce tak maximálně omezit zbytné cesty, jakou jsou ty turistické, kde je vysoké riziko ohrožení nákazou novými variantami viru covid-19, napsalo ve zdůvodnění opatření.

Deník N v úterý uvedl, že podle jeho nejmenovaných zdrojů bude vláda na čtvrtečním mimořádném jednání řešit, zda na seznam zemí s extrémním rizikem nákazy zařadí také Egypt. Tam každoročně vyráží mnohem více Čechů než do Tuniska.

Přespání na Sahaře. Bez signálu a s nejkrásnějším východem slunce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám