Hlavní obsah

Cestovatelé schytali za nebezpečnou fotku na Bali kritiku, nabádají prý k riskování

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlnu kritiky si vysloužil za jednu ze svých fotografií pár cestovatelů. Američané Kelly Castilleová a Kody Workman vystupující na Instagramu pod jménem Positravelty se vyfotili v nekonečném bazénu na Bali a žena při tom visela přes jeho okraj. Mnohým přišel snímek zbytečně riskantní a hloupý a mohl prý skončit tragicky, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Přestože cestovatelé tvrdí, že byli velmi opatrní, aby se jim nic nepřihodilo, od mnoha uživatelů Instagramu to pořádně schytali. Někteří tvrdili, že podobné snímky akorát nabádají lidi, aby vyzkoušeli něco podobného, což by mohlo mít fatální následky.

„Bylo to celé nahrané a byli jsme velmi opatrní. Kody mě pevně držel a vzájemně si věříme,“ hájila se žena, která prý s nápadem na fotografii přišla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

🇺🇸 Our greatest strength in life, our most important principle, is discernment. Only you can know your body, feel the space around you and understand your capabilities. We would all do well to remember this, knowing that not every action, style or path we witness through others is or should be, replicated. At the end of the day we are to hold ourselves accountable for the decisions that we make. ※ 🇵🇦 La mejor fortaleza en la vida, el moral más importante, es discernimiento. Solo puedes entender tu cuerpo, sentir el espacio que te rodea y comprender tus capacidades. Haríamos bien en recorder este, sabiendo que no toda acción, estilo o camino que presenciamos por otros es o debe ser, replicado. Al final del dia, somos responsables de las decisiones que hacemos. ※ Thank you @kayonjungleresort for an unforgettable experience! ※ ※ #balitravel #couplesgoals #ilovetravel #bestplaces #baligasm #ubud #balitravel #novios #junglelife #viajeros #wetravel #travelinspo #adventurous #indonesiaparadise #speechlessplaces #infinitypool #welltraveled #earthpix #baliholiday

Příspěvek sdílený Kelly + Kody ⚤🇺🇸 (@positravelty), Dub 2, 2019 v 7:27 PDT

Workman doplnil, že mnoho fotografií může působit mnohem nebezpečněji, než jak tomu ve skutečnosti je, což je podle něj případ i tohoto konkrétního snímku, kdy o život vůbec nešlo.

„Máme v sebe důvěru a rozhodnutí vyfotit se právě takhle jsme udělali jako tým,“ řekl muž pro Business Insider.

Ani to však mnoho uživatelů neobměkčilo. „Ať už byl dole bazén, nebo ne, najdou se hloupí lidé, kteří nemají sílu jako tihle dva a kteří je budou chtít napodobit, aby měli také trendy fotku na Instagram. Ale mohli by se při tom zranit nebo hůř,“ napsal jeden z komentujících.

„Přijde mi, že tihle influenceři (z anglického slova vliv, ovlivňovat) akorát nabádají lidi, aby riskovali život,“ dodal.

Jiný z uživatelů přiznal, že se mu fotografie líbí, ale riziko za ni nestojí. Podle dalších by cestovatelé už nic takového dělat neměli. „Co na tom záleží, že znáte svoje limity? Stačil by jeden špatný pohyb a ona by byla navždy mrtvá,“ napsal jeden z komentujících.

Případů je mnoho

Riskovat kvůli efektně vypadajícím fotografiím přitom není nic neobvyklého. Kritiku si vysloužila také blogerka, která se minulý rok vyfotila před jedoucím vlakem v thajské železniční uličce.

Riskantní kousky často předvádějí turisté na slavné norské vyhlídce Trolltunga, která ční nad propastí. Není výjimkou, že cestovatelé na ní dělají stojky, skáčou nebo sedí na jejím okraji. Smrtí ale focení skončilo jen jednou.

Před pár lety apelovali na selfie chtivé turisty také v chorvatském národním parku Plitvická jezera, kde se návštěvníci fotili na okraji srázů a občas z nich spadli a zranili se.

Reklama

Výběr článků

Načítám