Hlavní obsah

Večeře s Monou Lisou? Zájemci mohou soutěžit o přespání v Louvru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit noc v jednom z nejproslulejších muzeí na světě budou moci dva šťastlivci, kteří zvítězí v soutěži ubytovací služby Airbnb. Kromě toho, že zjistí, jak to v pařížském Louvru vypadá po setmění, přenocují přímo v tamní prosklené pyramidě, napsal server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výherce soutěže stráví noc v pařížském LouvruVideo: Reuters

 
Článek

Strávit noc v Louvru bude moct ten, kdo do 12. dubna pošle nejoriginálnější odpověď na otázku, proč by byl právě on perfektním hostem Mony Lisy. Poté bude vylosován jeden výherce, který bude mít nárok dorazit s doprovodem. Přespání se uskuteční poslední noc v dubnu.

Nocleh proběhne v prosklené pyramidě, která letos slaví 30. let od otevření. Ještě před tím bude ale připraven drobný program, který čítá intimní akustický koncert v historických prostorách Louvru. Chybět nebude ani soukromá prohlídka galerie nebo večere a drinky právě ve společnosti Mony Lisy či sochy Venuše Mélské.

Airbnb v minulosti už podobná přespání pořádalo. Poslední se mělo v minulém roce uskutečnit v jedné z věží Velké čínské zdi. Nakonec se od něj muselo upustit, jelikož k němu čínské úřady vůbec nevydaly povolení, mnoho lidí akci také kritizovalo. Úspěšnější byla noc na rumunském hradu Bran, který inspiroval spisovatele Brama Stokera k napsání románu Dracula.

Louvre je nejnavštěvovanějším muzeem na světě. Podle oficiálních statistik do něj v minulém roce zavítalo 10,2 milionu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám