Hlavní obsah

Přespání na Velké čínské zdi se zrušilo kvůli velké kritice

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden vyhlásila společnost Airbnb soutěž o přespání na Velké čínské zdi. Nakonec ji ale zrušila, protože obdržela mnoho smíšených reakcí. Lidé se totiž obávali, zda by nocleh nějak nepřispěl k poškození památky. Podle čínských médií navíc společnost nedostala k pořádání akce ani povolení, informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Vítězové měli přespat ve strážní věži.

Článek

V soutěži měli zájemci napsat krátké pojednání o tom, proč je důležité bořit hranice mezi kulturami. Ti nejlepší poté měli vyhrát přenocování na zdi a další zážitky s tím spojené. Kritika, která se ale na událost snesla, nakonec přiměla společnost otočit a celou akci zrušit.

„Velmi si vážíme všech ohlasů. Rozhodli jsme se nakonec událost zrušit a soustředit se na jiné zážitky, které mohou představit Čínu jako destinaci,“ uvedla společnost v prohlášení. Zároveň se omluvila za jakékoli způsobené zklamání těm, kteří se už stihli do soutěže zapojit.

Nejčastější kritické ohlasy zdůrazňovaly, že by se k tak významné historické stavbě mělo přistupovat s respektem. Čínská média navíc upozornila, že společnost neobdržela povolení od pekingského distriktu Jen-čching, který má pod sebou správu té části zdi, na níž se měla akce uskutečnit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám