Hlavní obsah

U Velkého korálového útesu se prodává celý ostrov i s domem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten, kdo někdy snil o tom, že bude vlastnit svůj malý kousek ráje, by měl zpozornět. U pobřeží australského Queenslandu, nedaleko Velkého korálového útesu, se totiž prodává ostrov i s domkem. Jeho budoucí majitelé a nájemníci si mohou být jisti naprostou izolací a klidem, které bude rušit snad jen šumění moře nebo zvuky ptáků z lesa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Victor Island, patřící pod australské souostroví Whitsunday, leží kousek od pobřeží, jen zhruba 20 minut od letoviska Sarina Inlet. Kousek tropického ráje, ve kterém se nachází i dům, se prodává za 3,5 miliónu dolarů, tedy za zhruba 77 miliónů korun. Současný spolumajitel Denis Connole přirovnává pobyt na ostrově k Robinsonovi Crusoe. „Jste tam jen vy, vaši přátelé, nebo kdokoli, koho k sobě pozvete,“ tvrdí.

Ostrůvek je podle Connoleho magické místo, které je navíc ideální k rybaření. Obyvatelé mohou z pláže také velmi často zpozorovat třeba delfíny nebo i velryby. Amatérští pozorovatelé ptáků se mohou rovněž zabavit sledováním mnoha druhů opeřenců.

Tím ovšem výčet pozitiv zdaleka nekončí. Noví majitelé spolu s ostrovem a domem dostanou ještě loď, aby se do svého nového domova měli, jak dopravit.

Reklama

Výběr článků

Načítám