Hlavní obsah

Na pláže v Cannes bez batohu, město nechce riskovat útoky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok v jihofrancouzském Nice si vyžádal nová bezpečnostní opatření i v nedalekém Cannes. Na tamní pláže si totiž turisté nemohou přinést velký batoh, ve kterém by se potenciálně dala skrýt bomba. Starosta slavného festivalového města David Linsard ve středu uvedl, že se tím má předcházet případným rizikům spojeným s bezpečností.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie začala kontrolovat lidem na plážích v Cannes batohyVideo: Reuters

 
Článek

Taková reakce na útok v Nice, při kterém atentátník v kamiónu přejel 84 lidí, je podle některých návštěvníků Cannes nepřiměřená. [celá zpráva]

„Nechápu, jak to může pomoct, ale oni to ví asi nejlépe,“ okomentoval plážový návštěvník Andrew policejní prohlídku, při které mu strážníci prohledali batoh.

Někteří jsou k novému opatření vstřícnější. „Cokoli je nutné k tomu, aby se lidé cítili více v klidu, přijímám. Prožíváme těžké časy a musíme se jeden o druhého postarat. A především si všichni chceme tohle překrásné místo užít,“ tvrdí Dermot Reynolds.

Starosta Linsard opatření označil za pragmatická. Trvat by měla až do konce října.

Podobná bezpečnostní pravidla zvažují zavést i v Německu na populárním pivním festivalu Oktoberfest, kam návštěvníci zřejmě také nebudou moct přijít s batohem. Mnichov tak reaguje na nedělní útok v bavorském Ansbachu, při kterém sebevražedný útočník odpálil výbušninu, kterou měl ukrytou v batohu. Zranil 15 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám