Hlavní obsah

Mnichov po útocích zvažuje zákaz batohů na Oktoberfestu

Mnichovská radnice zvažuje, že zcela zakáže vstup na zářijový pivní festival Oktoberfest návštěvníkům, kteří si přinesou batoh. Reaguje tak na nedělní útok v bavorském Ansbachu, kde sebevražedný útočník odpálil výbušninu ukrytou v batohu a zranil 15 lidí. Provozovatelé pivních stanů na Tereziánské louce navrhované opatření vítají, napsal ve středu server Spiegel Online.

Foto: Leonhard Foeger , Reuters

Na Oktoberfest bude pravděpodobně zakázáno přijít s batohem. Ilustrační foto

Článek

Už v dubnu se mnichovské úřady rozhodly, že na letošním Oktoberfestu budou přísnější bezpečnostní opatření než dříve. U všech vstupů do areálu mají být kontrolní stanoviště, kde bude bezpečnostní personál prohlížet návštěvníkům zavazadla. Mnichovský primátor Dieter Reiter ale po útoku, který se odehrál u vstupu na hudební festival v Ansbachu, zvažuje úplný zákaz batohů na Oktoberfestu.

Reiterův návrh vítají i provozovatelé pivních stanů. Podle nich by zákaz vstupu s batohem pomohl nejenom bezpečnosti na Oktoberfestu, ale i hladšímu průběhu slavnosti. Batohy podle nich překáží servírkám a číšníkům, kteří obsluhují v pivních stanech, a navíc mnoho hostů každoročně své zavazadlo během festivalu ztratí.

Oktoberfest je největší pivní slavností světa. Loni na něj zavítalo 5,9 miliónu návštěvníků, kteří vypili 7,3 miliónu litrů piva. Letošní ročník pivní slavnosti začne 17. září a pořadatelé věří, že po loňském propadu se návštěvnost zase zvedne nad šest miliónů osob. Máz piva, tedy litrová sklenice letos bude stát nejméně 10,40 eura (281 Kč).[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám