Hlavní obsah

Kam Češi letos míří na Velikonoce

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos si Češi na Velikonoce užijí doslova dvojitý víkend prodloužený o pátek i pondělí. Nabídla se jim proto ideální příležitost vyrazit nejen na chatu, ale s přidáním pár dní dovolené třeba i někam za teplem či poznáním. A kam tedy letos české turisty na začátku jara srdce táhne?

Foto: Vladimír Plesník, Právo

Pohled ze 124. patra dubajského mrakodrapu Burdž Chalífa

Článek

„Češi se chtějí ohřát. Trendem letošních Velikonoc je útěk do teplých krajů, jasným favoritem jsou Spojené arabské emiráty, letos tam máme odlety 25. i 26. března. Oblíbené jsou také Kanárské ostrovy. Z evropských metropolí vedou Budapešť a termální lázně, Řím a v neposlední řadě i celoroční stálice Londýn,“ sdělila Novinkám Simona Fišerová z cestovní kanceláře Fischer.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Londýnský Big Ben

Zájem o Spojené arabské emiráty, konkrétně o slunnou Dubaj, a britskou metropoli potvrzují také statistiky hotelového vyhledavače Trivago, kde se obě města objevila v desítce nejatraktivnějších zahraničních destinací pro Čechy během velikonočních prázdnin. Také Budapešť nezůstala pozadu ani v tomto žebříčku.

Dále čeští turisté projevili podle serveru zájem o pobyt v Benátkách, Vídni, Berlíně, Paříži, Amsterdamu či Krakově. Ovšem nejvíce Čechů hledalo na Trivagu ubytování v Praze.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Přístaviště gondol.

CK Exim Tours eviduje podle marketingového ředitele Stanislava Zímy v termínu Velikonoc tři druhy cestovatelských cílů. „Nejpočetnější skupina klientů směřuje během Velikonoc za sluncem k teplému moři – zde vedou Kapverdské ostrovy, Dubaj a Egypt. Tyto destinace jsou v přijatelné vzdálenosti a umožňují aktuálně koupání v moři,” řekl Novinkám.

„Preference se meziročně měnily ve prospěch Kapverdských ostrovů a Dubaje na úkor Egypta. Další skupina klientů dává přednost evropským metropolím jako Řím, Paříž, Londýn nebo Barcelona. Zbytek odjíždí zakončit lyžařskou sezónu do rakouských Alp,” dodal Zíma.

Informujte se o aktuální situaci

„V souvislosti s úterními teroristickými útoky v Bruselu a uzavřením letiště Zaventem doporučujeme turistům v období Velikonoc, aby si ponechali dostatečnou časovou rezervu a dostavili se na letiště s předstihem. V rámci celé Evropy lze očekávat zdržení na letištích v důsledku posílení bezpečnostních opatření a kontrol,” sdělila v úterý výkonná ředitelka Asociace cestovních kanceláří a agentur Kateřina Petříčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám