Hlavní obsah

Kavárna, ve které se hosté cítí jako v populárním seriálu

Novinky, fis

Tematické kavárny a restaurace se obecně těší velkému úspěchu. Nejinak je tomu i v případě istanbulské kavárny zaměřené na slavný americký seriál Breaking Bad, který čeští diváci pravděpodobně znají spíše pod názvem Perníkový táta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V istanbulské kavárně se zákazníci cítí jako ve slavném seriáluVideo: Reuters

 
Článek

Kavárna Walter's Coffee Roastery v tureckém Istanbulu vypadá jako chemická laboratoř. Odpovídá tomu také stejnokroj personálu, který je oděn ve žlutých kombinézách. Obdobné v seriálu nosí hrdinové Walter White a Jesse Pinkman.

Skalní fanoušci seriálu se stali zároveň věrnými zákazníky této originální kavárny. Oceňují autenticitu prostředí a užívají si představu, že jsou součástí svého oblíbeného pořadu.

Fórek, který přerostl do reality

Proč zrovna inspirace seriálem Perníkový táta? „Nápad přišel tak, že můj bratranec vypadá jako hlavní hrdina seriálu. Byl to takový náš fórek, který přerostl do reality,“ řekl agentuře Reuters majitel kavárny Deniz Kosan. Unikátní kavárnu prý trvalo zprovoznit asi 10 měsíců. K její existenci pomohl server Kickstarter, na kterém uživatelé mohou finančně přispívat na různorodé projekty.

Kosan by rád koncept své kavárny rozšířil i do dalších lokalit mimo Turecko. Jedná prý s Dubají, Moskvou a New Yorkem, kde by se podnik měl objevit příští rok.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám