Hlavní obsah

Letová pavučina směrem z České republiky houstne

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České aerolinie (ČSA) nabídnou během roku 2013 celkem 20 nových spojů do Asie, z evropských destinací přibyde v letovém řádu například italská Florencie či Nice ve Francii. Tuzemská letecká společnost Travel Service pak zavádí pravidelná spojení do dovolenkových destinací, které byly doposud spíše doménou charterových letů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Období letních dovolených se rychle blíží, aerolinky proto doplnily letové řády. Ilustrační foto

Článek

ČSA rozšířily letový řád o dvacítku nových spojů do Asie. Jsou mezi nimi turisticky oblíbené lokality jako Kota Kinabalu na Borneu, tichomořské ostrovy Guam a Palau, indonéská Jakarta či malajské hlavní město Kuala Lumpur.

"Mezi nejoblíbenější dovolenkové cíle z pohledu českého trhu patří u Českých aerolinií například Paříž, Milán, Řím a Barcelona. Velký zájem je také o novinku v letovém řádu - Nice na Azurovém pobřeží Francie," popisuje mluvčí ČSA Daniel Šabík.

K moři i z Brna a Ostravy

Letní letový řád SmartWings, značky spadající pod společnost Travel Service, láká na pravidelné spojení mezi Prahou a Dubrovníkem v Chorvatsku či irským Dublinem. Dále nabídne přímé cesty z pardubického letiště na řecký ostrov Rhodos nebo z Ostravy a Brna do tuniského Monastiru. Aerolinie budou provozovat i přímé lety na Ibizu, Kypr, do španělské Valencie či turecké Antalye.

Řadu spojení dopravce už dříve provozoval pro zákazníky různých cestovních kanceláří. Do některých úspěšných dovolenkových destinací, jako je například kalábrijské město Lamezia Terme na jihu Itálie, společnost už nyní pravidelně létá z Prahy. Nově je pak zařadí do letového řádu i z dalších tuzemských letišť. Z Brna se bude létat bez přestupu do dvanácti destinací, z Ostravy do šestnácti.

Reklama

Související články

Cesta na letiště může stát víc než letenka

Při každé koupi letenek je potřeba připočítat také finance spojené s dopravou na letiště. V některých evropských městech se totiž mohou vyšplhat až k tisícům...

Výběr článků

Načítám