Hlavní obsah

Trendy vysavače jsou víceúčelové, barevné a ekologické

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdařilý design je v první řadě o estetickém provedení a v druhé řadě o funkčním a nadstandardně povedeném obohacení funkce. Připravili jsme pro vás tipy v oblasti nových vysavačů, které fungují ekologicky a dokonce jsou víceúčelové. Vysavač coby lampa nebo nástavec na chlupy z domácích mazlíčků jistě ocení řada uživatelů.

Článek

S nevšedním návrhem přišli designéři ze studia Vitamin living, které se specializuje na inovativní návrhy. Jejich nápad spojit vysavač a lampu v jeden elegantní objekt se rozhodně povedl.

Nástavec na psí srst usnadní údržbu domácnosti

Nejzajímavější novinkou roku je ovšem britský vysavač na domácí zvířata, která línají. Nástavec je navržen tak, aby s ním bylo možné zvířata lehce učesat a zbavit je tak línající srsti.

Foto: Profimedia.cz

Novinou jsou vysavače na psí srst.

V kurzu jsou totiž multifunkční zařízení všeho druhu. Speciální vyčesávací nástavec pro majitele domácích mazlíčků je univerzální, nasadí se na standardní vysavač. Výhodou tak je, že chlupy nemusíte pracně dostávat z koberce.

Foto: Profimedia.cz

Vysavač je ke zvířeti šetrný. Základem je co nejnižší hlučnost spotřebiče.

Trendy se každý rok mění, a zatímco loni to vypadalo, že se hitem stanou bezsáčkové vysavače, letos je jasné, že si příliš příznivců nezískaly. Důvodem je kontakt s nečistotami, který řadu lidí od koupi bezsáčkového vysavače odrazuje. Řada výrobců tak nabízí dvě varianty stejného typu.

Jasným trendem je víceúčelovost vysavačů. Oceňována je možnost hloubkového čištění koberců s propíráním, šamponováním a tepováním, která dokonale oživí barvu koberců, potahů, předložek a čalounění.

Takový vysavač musí mít vysoký sací výkon. Koberce si tak udrží dobrý vzhled po dlouhá léta.

Spotřebitelé ocení i prodloužený pracovní dosah před 10 metrů od zásuvky. Komfort vysávání je tak díky novodobým spotřebičům mnohem větší.

Barevné variace spotřebičů uživatelé oceňují

Letos jsou mnohem více v kurzu pestré barvy než kdy předtím. Trendy jsou spotřebiče veselých barev, jako je červená, azurově modrá nebo žlutá.

"U vestavných spotřebičů převládá stále černá a bílá, a tak si většina zákazníků kupuje malé domácí spotřebiče jako barevné doplňky. Za posledních pár let je vidět, že i český spotřebitel dokáže být hravý a má odvahu experimentovat, což je moc dobře,“ tvrdí Ondřej Macek, obchodní ředitel firmy, která se věnuje mimo jiné i vysavačům.

Uživatelé dnes hledí i na ekologičnost výrobku. Některé vysavače se tak vyrábějí z cca 60-ti procent z recyklovaných plastů. V kurzu je i co nejtišší zvuk vysavače. Hlučnost nejtiššího vysavače dnes odpovídá pouze 68 decibelům.

Řada designových vychytávek a víceúčelovost vysavačů je inspirací hlavně pro designéry, aby brali ohledy na potřeby uživatelů. Ti preferují spojování několika funkcí v jeden esteticky zdařilý objekt.

Anketa

Co nejvíc oceňujete na vysavači?
Nízkou hlučnost.
14,2 %
Dlouhý dosah šňůry.
1,6 %
Ekologičnost materiálu.
0,4 %
Výkon.
75,5 %
Barevné provedení a design.
1,6 %
Multifunkčnost.
6,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 253 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat správný vysavač

Jestli nám dosloužil vysavač, nebudeme mít jednoduché rozhodování. Výběr je veliký! Proto se při koupi nového vyplatí posuzovat takové parametry, jako jsou...

Výběr článků

Načítám