Hlavní obsah

Tipy na elegantní servírování jídla venku bez hmyzích strávníků

Novinky, Kristýna Křížová

Letní počasí bezpochyby vybízí ke stolování venku. To ale často znepříjemňují nevítaní hmyzí strávníci. Máme pro vás tipy na to, jak před nimi své pokrmy ochránit, aniž by servírování ztratilo na kráse. Stylové poklopy a kryty oceníte i v interiéru pro uchovávání potravin.

Foto: Helen Round

Hmyz může zůstat jen motivem na krytech misek.

Článek

Pokud chcete, aby se hmyz vaší hostiny neúčastnil, je třeba, aby byly všechny pokrmy dostatečně chráněny. Volte proto takové servírovací kousky, které lze uzavřít. Skleněnými poklopy můžete venku chránit různé pokrmy a v interiéru je využít pro servírování aromatických a zrajících sýrů.

Foto: Garden Trading, Einrichten-design

Volte kousky, které jdou uzavřít. Karafy s víčky i skleněné poklopy zajistí příjemné servírování v exteriéru bez obtěžujícího hmyzu.

Rozměrné poklopy, které připomínají spíše sítko, oceníte při servírování všech druhů moučníků a sladkostí, které má hmyz obzvlášť v oblibě. Pokud zvolíte elegantní dekorativní kousky, třeba s motivy květin nebo listů apod., nemusíte mít obavy, že by servírování ztratilo na stylovosti.

Foto: Annabel James

Poklopy chránící před hmyzem mohou mít i dekorativní funkci.

Mísy se salátem můžete opatřit potahy, které pokrmy ochrání i proti vlhkosti nebo rozpálenému slunci. V interiéru je pak oceníte třeba při kynutí těsta. To zase nahradí utěrku na míse.

Foto: Solus Decor

Potah na mísu může chránit před hmyzem i deštěm.

Velkým hitem poslední doby jsou retro zavařovací sklenice s uzávěrem. V nich tak můžete stylově servírovat paštiky, nakládanou zeleninu nebo i dezerty. Na pečivo pak volte sáčky, které ho ochrání jak před hmyzem, tak před okoráním.

Foto: Helen Round

Pečivo chraňte v sáčcích a drobné pochutiny servírujte ve stylových retro zavařovacích sklenicích.

Pokud rádi trávíte v létě čas venku ve stylovém prostředí a baví vás zkrášlování okolí, možná vás zaujme trend poslední doby, kterým je stanování v boho stylu. Během takového pobytu v přírodě stylové kousky, které ochrání jídlo před hmyzem, oceníte dvojnásob.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám