Hlavní obsah

Chcete si zpestřit servírování romantické večeře? Vsaďte na chobotnici

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době, kdy si nemůžete zajít na romantickou večeři do restaurace a nechat se obsloužit, přijde vhod každá inspirace pro zpestření stolování doma. Zajímavými a nápaditými kousky, které servírování bezesporu oživí, jsou třeba chobotnice coby držáky na lahve, svícny nebo motivy na talířích.

Foto: Audenza

Chobotnice coby pomocníci zpestří romantickou večeři při svíčkách.

Článek

Chobotnice jsou bezesporu zajímavým a fantaskním motivem, který stolování rozhodně oživí. Jejich ramena s přísavkami mohou pobavit i na příborech nebo na sklenicích.

Stolování, ve kterém budou hrát hlavní roli, připomene atmosféru z románu Julese Verna „Dvacet tisíc mil pod mořem”.

Foto: At Home In The Country, Nautical Company

Tyto kousky budou perfektně ladit s interiérem zařízeným v přírodním stylu.

Oblíbení hlavonožci mohou zkrášlovat mnoho kousků určených do kuchyní a jídelen. Živočichové coby motiv pro interiérové kousky byli oblíbení zejména v secesi.

V poslední době se tento trend vrací, spolu s oblibou přírodního stylu v interiéru.

Foto: Annabel James, Annabel James

Vychlazení láhve s vínem nebo šampaňským nechte na šikovných pomocnících.

Mějte na paměti, že kousky s motivy chobotnic mohou malé děti trochu děsit a strašit. Ocení je tedy spíš ty starší, které už plně ocení půvaby tohoto často obávaného živočicha.

Foto: Micucci Interiors, Cream Cornwall

Talíře s motivy chobotnic lákají k servírování mořských plodů.

Nebojte se dodat interiéru trochu hravosti. Nemusíte zůstávat jen u chobotnic. Parádu doma udělají i kousky inspirované opicemi. Prostor tak můžete proměnit v malou zoologickou zahradu.

Foto: Atelier Natalia Willmott, Balvi

Chobotničky na stole pobaví dospělé i děti.

Pokud vás už všední interiéry nudí a toužíte po zpestření prostoru, ve kterém musíte trávit více času, než byste chtěli, zkuste zakomponovat i rozkládací nábytek.

Koronavirové rozptýlení na sněhu

Dolehla na vás také nuda během neustálých uzávěrek kvůli koronavirové pandemii natolik, že jste šli nakonec řádit na sníh? Vytvořili jste něco obzvláště povedeného? Iglú, hrad, klouzačku...?

Pochlubte se ostatním čtenářům a inspirujte je! Pošlete nám fotku svého výtvoru a připište k ní pár vět na naši adresu bydleni@novinky.cz. Nejzdařilejší díla rádi představíme!

Díky němu získáte i v malém prostoru spoustu funkčních prvků, které pobyt doma zpříjemní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám