Hlavní obsah

Šikovný pár si během tří měsíců proměnil starý autobus na nový domov

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se britský pár Alisa a Paul Gardnerovi vydal na okružní cestu po Evropě v obytném karavanu, došlo mu, že by ve skromných podmínkách dokázal žít nejenom během dovolené, ale i natrvalo. Ještě než se dvojice vrátila domů, měla už jasno v tom, jak to provede. Jako mnoho jiných, i tito manželé se rozhodli přestavět si na pojízdný domov vysloužilý školní autobus z Ameriky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manželé si předělali starý školní autobus, aby v něm mohli bydletVideo: Caters News / @therealbuslifeofcheshire, AP

 
Článek

Manželský pár žije v romantickém prostředí anglického venkova. Místo domku ovšem k bydlení používá vysloužilý americký školní autobus. Ten si Alisa (32) s Paulem (36) koupili v původním stavu a vlastními silami jej přestavěli na obytný.

Výjimečná je na jejich příběhu především doba, za kterou všechny práce stihli dokončit. Zatímco Alisa se dál stihla věnovat i svému zaměstnání PR manažerky, po práci pomáhala Paulovi s přeměnou autobusu.

Jak se později svěřila agentuře AP, sama později nemohla uvěřit tomu, že jim přestavba autobusu trvala necelé tři měsíce: „Když konečně nadešel čas převézt autobus na farmu a dali jsme dovnitř polštáře a stlali postel, bylo to až trochu surrealistické. Měli jsme pocit, jako by to bylo včera, když byl ještě plný sedadel.”

K nápadu skončit s tradičním životem v pronajatém bytě přispěla jejich okružní cesta po Evropě v obytném karavanu. „Byli jsme zrovna uprostřed cesty, když jsem se jednoho rána probudila, a nadšený Paul zrovna na telefonu vyhledával informace o proměnách autobusů. Jakmile jsem otevřela oči, jeho první slova byla: 'Vážně bych chtěl předělat autobus.' Nedalo mu moc práce mě přesvědčit a nadchnout pro tenhle nápad,” vzpomíná Alisa.

Během prací na přeměně autobusu pár bydlel ve svém karavanu na místě, které bylo v podstatě smetištěm. „Nebyl to úplně ideální scénář a byla to spousta práce, ale rozhodně to stálo za to,” pochvaluje si.

V autobusu manželé bydlí celoročně, společnost jim dělá dvojice zlatých retrívrů, Berg a Mari. Jejich život v autobuse je podstatně méně nákladný v porovnání s bydlením ve městě. Mnohem více času také tráví venku, pod širým nebem, kde velmi často grilují, a to dokonce i v zimních měsících.

Anketa

Bavilo by vás bydlet v proměněném autobuse?
Ano, to je náš sen!
14,1 %
Asi ano, ale ne trvale.
61,8 %
Nevím.
3,2 %
Moc ne.
6,2 %
Kdepak, to není nic pro mě!
14,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2288 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Dům zasazený doprostřed zeleného ráje

Terasu dvanáct metrů nad zemí a nádherný, ničím nepřerušovaný výhled po okolní lesnaté divoké přírodě nabízí dům, který vypadá, jako by byl zasazen v srdci...

Malá chatka střechu a zdi má i nemá

Jednoduchou noclehárnu umožňující prožít noc přímo pod alpským nebem plným hvězd navrhla dvojice italských architektů Fabio Vignolo a Francesca Turnaturiová....

Výběr článků

Načítám