Hlavní obsah

Sardinky coby inspirace přijdou vhod do kuchyní i koupelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud hledáte inspiraci na dekorování interiéru ve středomořském stylu, možná vás zaujmou obyčejné sardinky coby motiv. Uplatníte je nejen v kuchyních, ale i v koupelnách. Ty díky nim mohou dostat hravý nádech, který pobaví děti i dospělé.

Foto: Red Candy, Balvi Gifts

Nápadité hodiny nebo napichovátka na jednohubky ve tvaru sardinek pobaví malé i velké.

Článek

Motiv ryb skvěle koresponduje právě s interiérem ve středomořském stylu, kterému je vlastní jednoduchost a barevná střídmost.

Hlavními barvami typickými pro tento styl jsou bezpochyby sytě modrá až tmavě modrá a blankytně bílá.

Foto: Balvi Gifts, Helen Round

Sardinky jsou asi nejznámějším motivem krášlícím drobné nože. Hodí se ale i na kuchyňský textil, včetně prostírání.

Pokud chcete, aby interiér působil sladěně, doplňte ho o další tematicky obdobné dekorace. Prim budou hrát rybářské sítě, motivy jiných druhů ryb i mušle přivezené z dovolené coby dekorace. Zaujme i motiv chobotnic, raků atp.

Foto: Helen Round, Yellow Octopus

Inspirace sardinkami se nevyhýbá ani kancelářskému designu.

Sardinky v koupelnách zafungují jako stylová dekorace, která ještě více podpoří spojení této místnosti s vodou. Pokud je barevně zkombinujete i s dalšími kousky s motivem ryb, bude koupelna působit uceleným dojmem.

Z barev volte ty, které k vodě neodmyslitelně patří. Jsou to všechny tóny modré i zelené barvy.

Foto: Cream Cornwall, Mindthegap

Motiv se dá skvěle uplatnit v koupelnách a relaxačních místnostech. Mýdlo ve tvaru sardinky i obraz s rybou v nich skvěle zapadnou.

Pokud chcete interiér opravdu zásadně proměnit, můžete zvolit tapety se vzorem sardinek. Do stísněnějších interiérů volte drobnější motiv rybiček, jinak by prostor vypadal zbytečně menší. Ve větších interiérech si můžete dovolit i rozměrnější motivy.

Foto: The Grey Works

Tapeta s motivem sardinek zpestří kuchyně ve středomořském stylu.

Interiér můžete doladit i ledově modrou výmalbou. Studený tón interiérů pak můžete trochu zmírnit třeba použitím dřeva a přírodních materiálů, které mu dodají teplejší vyznění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám