Hlavní obsah

Ledově modrá je trendy barvou do ložnic i pro zimní období

Novinky, Kristýna Křížová

Americká společnost Benjamin Moore, která byla založena v roce 1883 a produkuje barvy, nedávno vyhlásila barvu roku. Stala se jí ledově modrá s šedozeleným podtónem. Tato barva je osvěžujícím, ale i hodně uklidňujícím odstínem, který je vhodný do ložnic a obecně i do všech prostor určených k odpočinku.

Foto: Sweetpea a Willow, Yorkshire Fabric Shop

Ledově modrá barva je trendy zejména v zimním období.

Článek

Modrá je bezpochyby hodně trendy barvou. Odstín klasické modré byl letos vyhlášen odborníky z amerického Pantone Color Institutu barvou roku a objevil se na mnoha designových a interiérových veletrzích.

Konkurenční společnost Benjamin Moore si teď zvolila odstín světle modré. Jejich kombinace do interiérů zařízených podle nejžhavějších trendů tak určitě patří.

Foto: The Upsy Store, PuffMilano

S touto barvou skvěle ladí samet, který je letos velkým trendem.

Modrá barva působí uklidňujícím dojmem a je tak rozhodně vhodnou volbou do ložnic, relaxačních salónů a obývacích pokojů. Prostě do všech místností určených hlavně k odpočinku. Hodí se i do prostor, které chcete ladit spíš do studených barev.

Foto: Tom Tailor

Světle modrá barva v ložnici působí uklidňujícím dojmem.

Pokud chcete dosáhnout sladěného interiéru, kombinujte různé odstíny typu tyrkysová, zelenomodrá nebo mint barva. Pokud je nakombinujete s bílou barvou a doplníte o akcenty zlaté, bronzové nebo měděné a přidáte kousky z bílého mramoru a sametové textilie, vykouzlíte interiér podle posledních trendů.

Foto: Sonya Winner Rug Studio

Koberec s různými barevnými tóny připomene mořskou hladinu.

Modrá barva připomíná vodu, moře i oblohu. Kousky v ledově modré se proto dobře hodí i do koupelen. V nich uplatníte například modré obklady inspirované mušlemi nebo mořskými vlnami.

Foto: Einrichten design, Porcelain Superstore

Interiér doladí k dokonalosti lehké odkládací stolky nebo dlaždice v ledově modré barvě.

Ledově modrá barva bude v interiéru symbolizovat svobodu a uklidňovat. Ti, kdo chtějí naopak barvou aktivovat a povzbudit, mohou sáhnout po červené, která bude naopak podněcovat k výkonům a dobře se tak hodí třeba do kancelářského prostředí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám