Hlavní obsah

Originální příbory s nápadem kombinují funkce a slouží i jako činky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední době vzniklo hned několik originálních druhů příborů. Ty slouží například i k posilování během večeře nebo umožní konzumovat jídlo po východním i západním způsobu.

Foto: Profimedia.cz

Hůlky a vidlička v jednom umožní servírovat hostům z různých kultur pokrmy jen s jedním druhem příborů.

Článek

Východní a západní způsob konzumace jídla designéři ze Salt Lake City spojili do jednoho univerzálního příboru. Povedlo se jim to s originálním kouskem, který nese název The Chork. Ten slouží jako hůlky i jako vidlička. Hodí se ke konzumaci čínského i japonského jídla - například nudlí nebo suši.

Foto: Profimedia.cz

Hosté si mohou vybrat jaký způsob konzumace jim víc vyhovuje.

Díky zajímavému designérskému nápadu se tak hostitel nemusí bát, že někoho urazí a provozovatelé fastfoodových restaurací mohou místo několika druhů příborů odebírat jen jeden.

Foto: Profimedia.cz

Originální příbory se vyrábějí ve dvou barevných variantách.

Nevšedním nápadem je i sada příborů, která slouží i jako pomůcka k posilování, příbor je ale poměrně těžký. Nůž a vidlička váží kilo, lžíce hned dvě. Rukojeti jsou chromované a svým designem připomínají činky. Příbor je z nerezu.

Foto: Profimedia.cz

Set slouží i jako posilovací náčiní.

Pokud si chcete držet kondici, je tento příbor dobrým nápadem. Hodí se i pro krájení tuhého masa, protože se tolik nenadřete.

Ti, kdo si rádi hrají, zase ocení příbor, který umožní stolovníkům imitovat práci na stavbě. Je z plastu a slouží spíš jako hračka pro děti. Americké příbory nesou název "Flying Peas" (Létající hrášek).

Foto: Profimedia.cz

Plastové příbory pobaví hlavně malé chlapce.

Pokud chcete, aby si dítě během jídla opravdu připadalo jako stavební inženýr, zkuste mu k příborům pořídit i hravé talíře od designéra Boguslawa Sliwińského. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám