Hlavní obsah

Hravé talíře od polského designéra zajistí, že jídlo bude malé kluky opravdu bavit

Novinky, tnk

Polský designér Boguslaw Sliwiński navrhl originální talíře o průměru 19 a 26 cm, které přímo vybízejí k hraní si s potravinami. Talíře jsou keramické a ocení je hlavně kluci, kteří mají rádi auta, náklaďáky, vrtulníky apod.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Design hravých talířů si Sliwiński nechal patentovat.

Článek

Nádobí děti zábavnou formou povzbuzuje k jídlu. Talíře jsou velmi střídmě dekorovány, takže se hodí i do velmi moderních interiérů, kde by jinak vypadaly infantilně.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Designér navrhl nápadité dekorování svých designových talířů.

Děti díky těmto talířům bude bavit konzumovat i nepopulární hrášek nebo mrkev apod. "Já sám jsem rodič a chtěl jsem navrhnout a vymyslet něco, co bude fungovat," sdělil Sliwiński. Design je podle něj ostatně právě o tvořivosti a hravosti.

Foto: Boguslaw Sliwiński

V kolekci nechybí ani nákladní loď.

Každý rodič podle něj ví, že krmení dětí může někdy být noční můrou a talíře s motivem jsou pro děti už desítky let velkou motivací.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Designér volil i motivy náklaďáků, kladek apod.

Děti tak mohou pomyslně přepravovat potraviny po zemi, na moři nebo vzduchem. Designér především chlapcům umožnil, aby se stali kapitány, řidiči kamionu apod., aby odhadovali zatížení kladky a nakládali zboží na vysokozdvižné vozíky.

Foto: Boguslaw Sliwiński

Talíře zdobí industriální motivy, které osloví hlavně malé chlapce.

Talíře byly vypáleny při teplotách nad 800 stupňů Celsia. Kresba na talířích je tak odolná a nádobí je možné mýt v myčkách i používat v mikrovlnné troubě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám