Hlavní obsah

Koberce v jasných barvách a s vysokým vlasem jsou trendy i v letošním roce

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké pražské veletrhy bydlení - Pragointerier i For Habitat - představují trendy pro budoucí sezónu a momentálně dokazují, že takzvané chlupaté koberce s vysokým vlasem budou nepochybně v kurzu i letos.

Foto: Novinky

Koberce v sytých barvách nejlépe vyniknou v interiéru laděném do bílé barvy.

Článek

Nábytkové firmy, které letos prezentovaly své nejnovější kolekce určené do obývacích pokojů, skoro všechny volily jako podlahovou dekoraci chlupaté koberce.

Zemité barvy zůstávají v kurzu

Trendy jsou stále velmi oblíbené zemité barvy - terakotová, béžová, tmavě hnědá, ale i sytě zelená, která v kombinaci se strukturou koberce vytvoří dojem, že jde ve skutečnosti o trávník.

Foto: Novinky

Do nejméně frekventovaných prostor volte koberce s nejyšším vlasem. Do předsíně volte raději vlas kratší.

Veletrh For Habitat ale představil i koberce ve velmi jasných, svítivých barvách. Jasné barvy budou letos trendy i v módě a designéři do nich tak oblékají i moderní interiéry.

Foto: Novinky

Jasné barvy dodají interiéru optimistického ducha.

Pro letošní sezónu tak budou největším hitem sytě žluté, fialové nebo zelené či modré koberce. Bledé barvy se letos nenosí ani v módě, ani v interiéru.

Foto: Novinky

Letos budou opět trendy přírodní barvy a nově i velmi jasné tóny (klidně v kombinaci několika barev).

Chlupaté koberce byly v kurzu i loni. Řadu příznivců si získaly díky své hebkosti a měkkosti. Ocení je i ti, kdo mají v bytě špatnou akustiku nebo ti, kteří chtějí zmírnit hlučnost v místnosti.

Foto: Novinky

Sedačku v přírodních tónech nejlépe doplní koberec v uměřeném odstínu zelené.

Jejich nevýhodou je ale náročnější čistění. Nejlepší je ho přenechat odborné firmě - je vhodné jej provádět mokrou cestou s odsáváním. S koberci je třeba zacházet opatrně a nevystavovat je přílišnému tření a drhnutí. Koberec se tak hodí spíše do méně frekventovaných prostor.

Foto: Novinky

Designéři slaďují barvu pohovky a stolku s kobercem. Pokud jsou barvy rozdílné, je možné zvolit koberec, ve kterém se barvy prolínají.

Při znečištění chlupatého koberce je vhodné nanášet čisticí prostředek určený na koberce od okraje skvrny ke středu, díky tomu se skvrna nebude zvětšovat a neroznesete ji po větší ploše koberce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám