Hlavní obsah

Nejlepším recyklovaným nábytkovým kouskem je letos kávový stolek

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena za nejlepší recyklovaný nábytek z nepotřebných nebo oprýskaných starých předmětů v soutěži Recy věci letos ovládl působivý kavárenský set. Šikovní kutilové se mohou vítěznými díly inspirovat, a využít tak například vysloužilé ráfky, okenice, kola, rozbité stolky nebo židle a další věci k vytvoření nových užitečných kousků do domácnosti.

Foto: Archiv soutěže Recy věci

První místo získali Jan Čížek a Andrea Venenyová. Vyhráli se svým kavárenským setem.

Článek

Sedmý ročník soutěže představil dvacítku objektů vyrobených z odpadu na letním workshopu. Celé září až po konec Designbloku (konec října), kde v rámci akce probíhala výstava děl, mohli lidé hlasovat, a rozhodnout tak o hlavních vítězích. Cena byla jako každoročně spojena s menší finanční odměnou.

Veřejnost nejvíc ocenila kousky s motivy kávových zrn

Soutěž Balakryl Recy věci přináší inspiraci pro recyklaci starého harampádí a dosloužilých nábytkových i dekorativních kousků.

Soutěžit se mohlo i ve dvojicích, což se letos přihlášeným podle výsledků očividně vyplatilo.

Hlavní cenu Designbloku získala Lucie Koldová za venkovní nábytek i křesla

Tipy a trendy

První místo získala dvojice tvůrců za kavárenský set, který tvoří hodiny z gramodesky a kávových zrn, stůl, podšálky a dva motýlci. Autoři vše vytvořili z vyhozených věcí. Uplatnili i vyřazené pytle s kávou, které dostali z jedné pražírny.

Na druhém místě bylo oceněno dílko s názvem „Nečum do telky… alebo hej!“. Šachovnice vznikla z vyhozené televize, hrací deska byla vyřezána z kusu staré skříně, figurky autorka vytvořila z roštu postele.

Foto: Archiv soutěže Recy věci

Druhé místo má Andrea Masaryková za působivou šachovnici.

Pomyslnou bronzovou medaili získal barevný stůl Gradient, který je složený z okna, železných židliček, roštu z postele a hřebíků z obrazu a je natřený ekologickými, vodou ředitelnými barvami.

Foto: Archiv soutěže Recy věci

Třetí místo obsadili Veronika Novotná a Michaela Tkáčová. Cenu mají za barevný stůl Gradient.

Čestnou cenu poroty si odnesla lampička nazvaná „Tři veteráni“. Autorka ji vytvořila ze tří odložených věcí, mlýnku na maso, čističe nafty a růžového filtru. Vzniklo tak umělecké svítidlo.

Foto: Archiv soutěže Recy věci

Uznání poroty si vysloužila Irena Steinerová s industriální lampičkou.

Pokud si chcete také vytvořit podobné kousky do domácnosti, mějte na paměti, že recyklovaný nábytek nejlépe zapadne do interiérů v boho stylu nebo do industriálně laděných prostor, kde mají místo i oprýskané prvky s patinou.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám