Hlavní obsah

Bambusový nábytek vyniká lehkostí. Hodí se do prostor určených k relaxaci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dřevnatá bambusová stébla jsou materiálem, který nachází uplatnění i v interiérovém designu. Nábytek z bambusu i objekty jím inspirované se skvěle snoubí s přírodním stylem, který je nyní hodně v kurzu. Je vhodným doplňkem k textiliím s motivem palmových listů, jež jsou v současnosti hitem.

Foto: The French Bedroom, Idyll Home

Bambusové kousky se skvěle hodí do prostor určených k relaxaci.

Článek

Trávy z čeledi lipnicovitých jsou velkou inspirací pro ty, kdo si plánují zařídit prostory určené k relaxaci. V interiérech by neměl chybět i živý bambus. Jeho výhodou je, že roste hodně rychle a není náročný na péči.

Foto: Sweetpea a Willow, Beaumonde, Idyll Home, Living, Natural History Museum

Nábytek z bambusu je lehce přemístitelný a působí vzdušným dojmem.

Z bambusu se vyrábí spousta předmětů do domácnosti. Nejčastěji, podobně jako ze dřeva, je to drobný nábytek.

Jeho velkou výhodou je, že stébla jsou uvnitř dutá a nábytek tak vyniká lehkostí a snadno se s ním manipuluje. Ocení ho tak ti, kdo si často a rádi pozměňují uspořádání své domácnosti.

Foto: Mister Wallpaper, Ksl living

Motivy bambusů promění interiér v oázu klidu.

Samotné tyčky bambusu se často používají v květinových aranžmá. V interiérech nacházejí uplatnění i jako dekorace ve výrazných solitérních vázách. Oblíbené jsou i jako součást paravánů, které se uplatňují například v masážních salónech a také na stínidlech lustrů.

Foto: Einrichten design, Nedgis

Tyto kousky zapadnou do interiérů zařízených v přírodním stylu.

U bambusového nábytku je nicméně potřeba počítat s jeho nižší odolností vůči zátěži. Není proto příliš vhodný do větších rodin s malými dětmi nebo velkým počtem domácích mazlíčků.

Foto: Maison Valentina, Idyll Home

Nábytkové kusy z bambusu nebo ty, které jsou touto rostlinou inspirované, jsou oblíbené v japonském designu.

Bambusový nábytek bude dobře ladit nejen s interiérem zařízeným v přírodním stylu, ale zapadne i do prostor v boho stylu, ve kterých se objevují i exotické prvky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Domácí interaktivní posilovna se stává hitem

První, téměř neviditelná, interaktivní domácí posilovna na světě v podobě zrcadla se stává součástí řady amerických domácností. Trénink můžete absolvovat doma,...

Výběr článků

Načítám