Hlavní obsah

Motivy oblíbených Muminků zpestří sourozenecké pokoje

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská spisovatelka Tove Marika Janssonová byla uznávanou malířkou, ilustrátorkou i autorkou komiksů. Hrdinové jejího nejslavnějšího díla o skřítcích Mumincích a jejich blízkých přátelích se v poslední době stále častěji stávají inspirací pro vznik mnoha interiérových kousků. Do dětských pokojů vnášejí jemnost i pohádkového ducha.

Foto: Terve

Servis s motivem Muminků se hodí hlavně pro děti.

Článek

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení dětských pokojů a jste unaveni agresivními a příliš výraznými soudobými pohádkovými motivy, zkuste kousky s motivy Muminků. Jejich autorka se narodila v umělecké rodině a rozhodně měla cit pro vlídnost pohádkových postav.

Muminci na první pohled působí přívětivě a autorce vynesli světový věhlas. Za své dílo byla dokonce oceněna i prestižní cenou Hanse Christiana Andersena.

Motiv Muminků se hodí do dívčích i chlapeckých pokojů. Je tak vhodnou volbou pro ty, kdo zařizují pokoj sdílený několika sourozenci.

Nejlépe vynikne spolu s jemnými pastelovými barvami typu starorůžová, nachová, bleděmodrá nebo i šedá či bílá. Čím střídmější barevnou paletu zvolíte, tím lépe.

Novým interiérovým hitem má být sytá bleděmodrá barva

Tipy a trendy

Tento motiv můžete také kombinovat s huňatými doplňky do domácnosti a s rustikálnějším a přírodním zařízením.

Postavičky z knih totiž žijí v těsném sepětí s přírodou, a pokud tomu uzpůsobíte i zařízení místností, můžete si být jisti, že budou působit věrohodněji.

Postavičky vyniknou zejména v interiérech zařízených ve střídmém skandinávském stylu, kterému dominuje dřevo, rostliny, minimalistické a nekomplikované linie, kvalitní textilie i dostatek světlých barev.

Milovníci minimalismu mohou oslavit Velikonoce ve střídmém skandinávském stylu

Tipy a trendy

V pokojích těch nejmenších můžete motivy Muminků dekorovat i stěny. Do pokojů novorozenců a batolat můžete uplatnit tapety s motivy domova Muminků.

U odrostlejších dětí volte spíš samolepy inspirované postavičkami, protože se dá očekávat, že budou chtít po několika letech tyto motivy odstranit a budou volit jinou výzdobu. Samolepy můžete z nábytku nebo stěn sejmout bez toho, aniž byste poškodili stěnu a museli malovat.

Muminci jsou nicméně vzorem, který má v oblibě i řada dospělých, kteří se tak rádi vracejí do svých dětských let. Tento motiv se tak hodí hlavně do prostor určených k odpočinku a relaxaci, tedy například do ložnic, kterým dodá kouzelnou atmosféru.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám