Hlavní obsah

Luxusní bydlení v pražské výškové budově s panoramatickým výhledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pankrácký mrakodrap V-Tower s pevně danou dispozicí nabídl prostor ke zrodu originálního apartmánu s téměř 360° panoramatickým výhledem na Prahu. Za make-upem jeho odvážného vzhledu stojí architektky Radka Valová a Martina Spurná ze studia Oooox.

Foto: Kiva Photography

Jídelní stůl z trámů s ocelovou podnoží zajistí pohodlí až deseti osobám. Je doplněn drátěnými židlemi (Vitra). Osvětlení (Foscarini) dokonale koresponduje s materiálem židlí. Vestavěná svítidla nesou značku Delta Light.

Článek

Při vstupu vás uvítá otevřený koncept kuchyně, jídelny a obývacího pokoje. Kromě toho byt disponuje dvěma koupelnami, šatnou a ložnicí s výhledem na Pražský hrad. Ohromující perspektiva s vyhlídkou na Prahu a účel bytu, který není primárně určen k bydlení, podpořily smělý krok studia v jeho pojetí.

Koncept, opírající se o dominantní šedou betonovou stěrku použitou na podlaze, stěnách i nábytku, je rafinovaně spojen se stolovou a barovou deskou zhotovenou ze 400 let starého dřeva, které bylo speciálně stařeno pro tento projekt a jehož skladba byla udělána až na místě.

Drsnému výrazu interiéru napomáhá i surová ocel, která je k vidění na kuchyňském ostrůvku i nábytku. Pocitovému změkčení tvrdosti celku přispěl samet aplikovaný na sedací soupravě a čalounění postele. Temné barvy simultánně podporují dojem nočního města.

Kuchyň s úložnými prostory až ke stropu je vyvedena v dekoru tmavé betonové stěrky. Vinotéka zabudovaná v ocelovém rámu ladí s ocelovým ostrůvkem a barem s místem k sezení až šesti osob.

Foto: Kiva Photography

Atraktivní lavice z ocelových prutů, navržená na míru podle autorského návrhu architektky, tvoří dominantní prvek při vstupu do bytu.

„S ohledem na unikátní výhled jsme se snažily zajistit pohled ven z každého místa sedačky, proto jsme zvolily pohodlnou sametovou oboustrannou sedací soupravu, zajišťující výhled z každé její části,“ vysvětluje architektka Radka Valová. „Pro doplnění jsme pak použily taburet z přírodního nubuku,“ dodává.

Fototapeta na stěně s výjevem Manhattanu doplňuje poslední díl panoramatického výhledu a současně prozrazuje i náklonnost majitelů.

Při návrhu interiéru se architekt inspiroval slavným uměleckým hnutím

Bydlení

Postel s důmyslně řešeným úložným prostorem byla vyrobena na míru. Dubový rám lůžka doplňuje čelo ze surové oceli. Sametové čalounění drsný vhled zjemnilo a ložnici zútulnilo. Ocelový štendr u stěny slouží jako odkládací stojan na oblečení.

Šatna nabízí jednoduchou ocelovou konstrukci s dostačujícím úložným prostorem, podsvícenými dubovými policemi a velkým zrcadlem, které celou místnost opticky zvětšuje.

Foto: Kiva Photography

Kuchyň s úložnými prostory až ke stropu je vyvedena v dekoru tmavé betonové stěrky.

Osobitým prvkem interiéru jsou „neviditelné“ skříně na opačné straně kuchyně. Neviditelnost spočívá v použití dekoru betonu vytvořeného pomocí stěrky, která činní skříně na první pohled nenápadnými – budí dojem jednolité stěny.

Úchytky na míru jsou totožné s kováním v kuchyni. Interiér je kompletně dekorovaný doplňky ze sortimentu showroomu Loooox.

Jak to vidí architektka

„Koupelny s kamennými povrchy byly navrženy klienty ještě před naším návrhem. Nicméně ladí se současnou podobou interiéru,“ upřesňuje architektka Radka Valová.

Autor: Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám