Hlavní obsah

Jak přimět děti ke čtení? Zkuste je motivovat hravými knihovnami

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete, aby děti měly hezký vztah ke knihám a ideálně v tomto náročném období i více četly, zkuste je motivovat hravými a nápaditými knihovnami. Kousky s motivy zvířat bezpochyby zpestří všechny dětské pokoje. Barevně uměřenější varianty pak neurazí ani v obývacích pokojích.

Foto: Red Candy

Děti si zamilují knihovny ve tvaru zvířat.

Článek

Ideální je, aby děti měly knihy neustále na očích. Pokud budete volit knihovny do společných prostor, volte uměřenější, ale hravé provedení.

Uměřená přírodní barevnost knihoven zajistí, že zapadnou do klasických interiérů i prostor zařízených v trendy boho, Provence nebo přírodním stylu.

Foto: Beaumonde

Knihovna ve tvaru žirafy zapadne do interiérů v přírodním stylu.

Pokud už doma máte klasické knihovny, zkuste je dětem jen zpestřit třeba samolepy s motivy pohádkových postav nebo zvířat. Běžné knihovny se pak dají dekorovat i hravými zarážkami.

Foto: Red Candy

Na běžných policích uplatníte zarážky na dětské knihy.

Ve stísněnějších interiérech bezpochyby oceníte hravé police. Popusťte uzdu kreativitě a zakončete jejich hrany třeba nepoužívanými dřevěnými hračkami, o které pak můžete knihy opřít.

Foto: Made By Hand Online

Nápaditou poličku na knihy si šikovný kutil zvládne vytvořit i sám.

V pokojích malých slečen můžete plně popustit uzdu fantazii a uplatnit třeba knihovny ve tvaru jednorožců nebo princezen. Do společných pokojů sourozenců volte spíš neutrální motivy, jako jsou domky nebo stromy.

Foto: Beaumonde, Red Candy

Děti ocení jednoduché a nekomplikované tvary.

Pokud přemýšlíte, jak děti co nejlépe zabavit doma, motivovat je ke vzdělávání a dopřát jim i co nejvíce pohybu, pak zkuste do interiéru umístit i speciální interiérové houpačky. Díky nim se děti víc zabaví a doma bude veseleji.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám