Hlavní obsah

Budovu připomínající svým tvarem kus sýra neobývají myši, ale policisté

K obřímu kusu ukrojeného sýra bývá přirovnávána budova v thajském Bangkoku. Tento pětipodlažní unikátní dům byl totiž postaven tak, aby přesně pasoval do vidlice, kterou spolu svírají dvě těsně kolem vedoucí ulice. Na jedné straně je zúžen takřka do špičky, směrem ke straně druhé se rozšiřuje, tak jak se od sebe vzdalují zmiňované ulice. V nezvyklé stavbě sídlí nikoli myši, ale policisté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bizarní budova v Bangkoku připomíná tvarem bloček sýraVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Pět podlaží vysoká budova stojí v bangkokském obvodu Samran Rat, zajímavostí je už třicet let.

Na první pohled může někomu připomínat kus sýra. Tento dojem jen podtrhují okna po jejích, od sebe se rozestupujících stranách, která připomínají dírky, jež jsou pro některé druhy sýra přímo charakteristické.

Dům má takřka trojúhelníkový půdorys. V nejužším místě má šířku zhruba jeden metr. To je přesně tam, kde se přicházející ulice rozdvojuje do vidlice. Vznikl tak pozemek ne úplně šťastného tvaru, na němž před třiceti lety postavili objekt, který jej dokonale kopíruje.

Jedna z nejtenčích obytných budov světa vznikla kvůli sváru dvou bratrů

Tipy a trendy

Na široké straně se dům přizpůsobuje stavbám stojícím za ním, s první je dokonce na úrovni čtvrtého podlaží propojen drobnou zastřešenou lávkou.

V budově, jež má pochozí střechu, v současné době sídlí thajská policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám