Hlavní obsah

Ve Francii otevřeli designový vajíčkový bar

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve francouzském Nantes si mohou návštěvníci užít nevšední zábavu v baru s názvem Quack Bar. Ten je plný menších křesílek ve tvaru slepičích vajec. Samotný bar má pak tvary těla slepice, která je hlavní dekorací celého prostoru.

Foto: Profimedia.cz

I konferenční stolky mají podobu vajec.

Článek

Autorem originálního interiéru baru s názvem "Le Nid" (v překladu Hnízdo) je designér Jean Jullien. Ten se živí jako grafik a žije v Londýně. Bar nedávno otevřel na střeše vysokého domu s názvem Tour de Bretagne, z kterého jsou krásné výhledy do okolí.

Foto: Profimedia.cz

Hravý bar pobaví děti i dospělé.

Barmani hosty obsluhují přímo z těla slepice. Hlavu má pták až v zadní části místnosti. Hosty překvapí pohyby jeho víček, která se otvírají a zavírají stejně jako oči mrkacích panenek.

Foto: Profimedia.cz

Bar připomíná tělo slepice.

Designér na baru pracoval zhruba rok. Vytvořil ho pro turistickou a kulturní organizaci "Le Voyage à Nantes". Bar očekává velkou návštěvnost především na Velikonoce, kdy se nepochybně stane vyhledávaným prostorem. Ocení ho hlavně rodiny s dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Sedáky mají sytě žluté barvy a imitují žloutky.

Čtyřicet metrů dlouhý krk slepice slouží i jako ochrana hostů před chladem z oken a zároveň má také prostor zútulňovat.

Foto: Profimedia.cz

Bar nabízí i efektní výhledy do okolí z terasy.

V podobě vajíček už vznikla celá řada designových kusů. Nejslavnějším nábytkovým výtvorem, jenž se nechal inspirovat vejcem, je bezpochyby židle s názvem Egg (Vejce) od designéra Arne Jacobsena. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám