Hlavní obsah

Hromada práce mladý pár zaskočila. Jejich 200 let starý dům si ji ale zasloužil

Práce jako na kostele čekala na mladý pár Ellie a Ryana, kteří si koupili malý domek v anglickém městě Barnsley. Ten je 200 let starý a jeho zařízení, byť ne tak letité, si žádalo důkladnou renovaci. A tak se posledních 12 měsíců z této domácnosti ozývalo jen samé vrtání, škrábání, přibíjení a další zvuky, které každý, kdo někdy rekonstruoval, dobře zná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský pár proměnil 220 let starou chatu v moderní domovVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Říká se, že rekonstrukce domu či bytu prověří pevnost nejednoho vztahu. Stejnou zkouškou prošli i 21letá Ellie a její partner, 25letý Ryan. A že jejich test stál opravdu za to.

Ve městě Barnsley, v anglickém hrabství South Yorkshire, si koupili tradiční 200 let starý domek. Stojí v ulici v sousedství jemu podobných, má jedno patro a za ním dozadu se táhne malá úzká zahrádka.

Interiér domku byl ale už starý a hlasitě volal po rekonstrukci, do níž se pár na počátku minulého roku také srdnatě pustil. Aby měli partneři na co vzpomínat, všechny práce a změny si natáčeli, takže nyní, když mají hotovo, mají také přesný přehled a doklad, co všechno se v jejich domě změnilo. Kromě toho, že video si mohou čas od času pouštět třeba s přáteli, je tento způsob zaznamenávání prací ve skutečnosti i velmi praktický.

Budou-li mít v budoucnu například pochybnosti o tom, kudy vede který rozvod, případně, jak je který prvek kde konkrétně řešen, stačí si příslušné záběry vyhledat. V současnosti ale zveřejnili jen krátký sestřih, jímž chtějí inspirovat i další lidi.

Dobrovolníci z celé země se sjeli, aby kolegovi přestavěli dům na bezbariérový

Tipy a trendy

Jak je možné ze záběrů vysledovat, pár ve všech místnostech změnil veškeré povrchy, vyměnil staré podlahy, vymaloval, vyměnil staré obklady za nové, pořídil nový nábytek, v obývacím pokoji přibyl na podlaze koberec...

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Dům je dvě stě let starý, a tak jsme museli řešit i pár problémů, ale nyní jsme nadšení z toho, jak to dopadlo,” cituje nadšenou majitelku Ellie agentura AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám