Hlavní obsah

Ozzy Osbourne nabídl k prodeji svůj dům v Los Angeles za 438 milionů korun

Sídlo postavené na konci 20. let minulého století ve středomořském stylu, nacházející se v americkém Los Angeles, má interiér zařízený ve stylu glamour. To možná překvapí fanoušky jeho majitele – zpěváka a „Prince temnoty“ Ozzyho Osbournea. Pro ně je v něm totiž možná poněkud málo černé... Zpěvák nedávno nabídl právě tento dům k prodeji, v přepočtu za 438 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Ozzy Osbourne nabídl k prodeji svůj dům, v němž posledních sedm let bydlel.

Článek

Na rozdíl od jiných hvězd, které s nemovitostmi běžně obchodují, aniž by v nich mnohdy byť jen strávily jedinou noc, Ozzy Osbourne a jeho manželka Sharon se rozhodli prodat dům v Hancock Park, ve kterém strávili posledních 7 let svého života.

Jak připomíná web Dirt, zpěvák si před několika měsíci stěžoval, že daně v Americe začínají být pro něj poněkud moc vysoké, a proto se vrací do rodné Británie. Protože si ale atmosféru Města andělů oblíbil, existuje prý možnost, že by se v případě snížení daní zase vrátil.

Jak uvádí realitní kancelář Hilton & Hyland, jež prodej zprostředkovává, sídlo postavil v roce 1929 architekt A.K. Kellog. Jeho tehdejší styl je dodnes poměrně dobře zachován, a to navzdory dvěma rozsáhlým rekonstrukcím, jimiž sídlo v posledních 12 letech prošlo.

Tu první domu dopřál její předchozí majitel, filmový producent Oren Koules, a nechal mu vdechnout spíše minimalistický styl. Dům pak ale přímo od něj koupil o pět let později Ozzy Osbourne, a ten si jej nechal upravit podle svého. Jak lze z fotografií pochopit, po minimalismu již není ani památky.

Foto: Profimedia.cz

V domě je několik obývacích pokojů.

Interiér zařízený ve stylu glamour je spíše oslavou někdejší slávy starého Hollywoodu, což je nejlépe patrné v soukromém kinosálu, kde nechybí sytě červený plyš a krb.

I ostatní místnosti jsou zařízeny s jistou dávkou pompéznosti a místy i přezdobenosti.

Emma Stoneová to umí. Svůj dům v Malibu prodala o 5 milionů dráž, než plánovala

Jak bydlí VIP

V patrovém sídle s užitnou plochou přes 1000 čtverečních metrů lze v horním podlaží napočítat čtyři ložnice doplněné vlastními koupelnami. Po mírné úpravě další místnosti lze získat i pátou.

Hlavní ložnice je pak svět sám pro sebe, popisují realitní agenti. Má dvě koupelny a šatny na královské úrovni. Další menší apartmá pro hosty je umístěno nad garáží.

Foto: Profimedia.cz

Dřevem obkládaná knihovna působí velmi uklidňujícím dojmem.

V přízemí domu je velká vstupní hala, obývací pokoj, dřevem obkládaná knihovna a jídelna.

Na rozlehlou a špičkově vybavenou kuchyň navazuje menší obývací pokoj, snídaňová jídelna a venku pak jídelní zóna pod širým nebem s BBQ koutkem a pecí na pizzu.

Hugh Jackman prodává trojpodlažní byt na Manhattanu za 911 milionů

Jak bydlí VIP

V domě je ještě spousta dalších místností, včetně těch vyhrazených pro personál.

Dům stojí na pozemku o výměře 2266 m² na adrese 501 S Hudson Avenue a jak připomíná web Architectural Digest, Osbourneovi jej v roce 2015 koupili za 15 milionů dolarů (cca 365 milionů korun). K prodeji jej nabídli za 18 milionů dolarů (438 milionů korun).

Anketa

Líbí se vám styl glamour?
Ano, to je můj oblíbený.
18,2 %
Jen něco z něj.
21,9 %
Spíše moc ne.
16,6 %
Ne, to opravdu ne.
43,3 %
Celkem hlasovalo 2516 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám