Hlavní obsah

Tohle nevyšlo. Paul McCartney prodal svůj penthouse se ztrátou 150 milionů

Zdálo by se, že na prodeji luxusního penthousu na Páté Avenue v americkém New Yorku nemůže jeho poslední majitel Paul McCartney nic jiného než vydělat. Opak je ovšem pravdou. Bývalý Brouk (člen kapely Beatles) prodal dvoupodlažní byt s přímým výhledem na Central Park se ztrátou v přepočtu 150 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Paul McCartney prodal svůj penthouse v New Yorku.

Článek

Paul McCartney prodal svůj penthouse v New Yorku se ztrátou 7 milionů dolarů, tedy zhruba 150 milionů korun. Nemovitost zabírající dvě nejvyšší podlaží domu s žádanou adresou na Fifth Avenue 1045 koupili společně se ženou Nancy Shevellovou v roce 2015. Tehdy je byt stál 15,5 milionu dolarů, tedy 333 milionů korun.

Pár se rozhodl byt prodat a nabídl jej loni v červnu za 12 milionů dolarů (258 milionů korun), připomíná americký deník The Wall Street Journal. Žádného kupce ovšem nenašli, a tak šli v září s cenou dolů poprvé – na 10,5 milionu dolarů (225,5 milionu korun).

Ani tehdy manželé neuspěli, a tak cenu ještě snížili. A teprve až napotřetí, za cenu 8,5 milionu dolarů (183 milionů korun), se jim podařilo byt prodat.

Penthouse je v domě postaveném v roce 1967, ve kterém je dohromady 12 bytů, přičemž z nejvyšších podlaží je hezky vidět nad koruny stromů Central Parku a také na vodní nádrž v jeho středu, The Reservoir. Ničím nerušený výhled nabízí 12 metrů dlouhé prosklení s výškou od země až ke stropu, plus terasy.

Čistá paleta

Zpěvák a skladatel nabídl penthouse k prodeji zcela prázdný. Jako „čistou paletu, která je připravena pro architekta, aby v něm na zakázku vytvořil zcela jedinečnou rezidenci“, jak stálo v jeho popisu při prodeji prostřednictvím realitní kanceláře Sotheby’s International Realty.

Richard Gere si pořídil nový domov, vyhlíží jako tradiční anglické venkovské sídlo

Jak bydlí VIP

V době, kdy pár byt kupoval, měl deset místností zařízených v původním stylu ze 60. let, protože za celou dobu neprošel žádnou rekonstrukcí.

Dle autorů webu Architectural Digest je zřejmé, že McCartney se do generální rekonstrukce a úprav dispozice pustil, ale nedokončil je. Místo toho byt nakonec raději nabídl k prodeji coby nepopsanou tabuli a bez výrazného rozdělení na jednotlivé místnosti.

Právě to dle jejich názoru bylo důvodem výrazného poklesu ceny.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám