Hlavní obsah

Hugh Jackman prodává trojpodlažní byt na Manhattanu za 911 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský herec Hugh Jackman, který je po celém světě proslulý jako představitel komiksové postavy Wolverine, nabídl minulý týden k prodeji svůj trojpodlažní byt na americkém Manhattanu. Ten má nádherný výhled na město a zaujme vybranou elegancí a vzdušností.

Foto: Profimedia.cz

Australský herec proslulý jako filmový Wolverine prodává svůj trojpodlažní byt na Manhattanu.

Článek

Trojpodlažní byt s užitnou plochou něco přes 1000 čtverečních metrů je možné objevit na adrese 176 Perry Street v domě, jejž navrhl nositel prestižní Pritzkerovy ceny Richard Meier. Architekt se přitom neomezil pouze na návrh budovy, ale podílel se také na podobě interiérů některých bytů, včetně toho, který se v minulých dnech rozhodl prodat 53letý herec.

„Interiér bytu navrhl pro předchozího majitele,“ řekla webu The Washington Post realitní makléřka Deborah Grubmanová.

Byt prošel v průběhu let několika modernizacemi, ale Meierův styl je v něm neustále patrný, a právě proto si uchoval punc výjimečnosti.

Největším lákadlem, jak je u podobných nemovitostí obvyklé, jsou ale samozřejmě výhledy, které tento triplex nabízí. Panoramatickým oknem sahajícím od země ke stropu a od kraje hlavní místnosti ke kraji lze shlédnout dolů k řece Hudson i na panorama New Yorku.

Obzvláště hezky působí pohled západním směrem, jenž přímo vybízí k pokochání se západem slunce sledovaným na pozadí za sochou Svobody a s loděmi plujícími po řece.

Foto: Profimedia.cz

V nejnižším podlaží bytu je velká místnost určená pro oddech a zábavu.

Trojpodlažní byt zasahuje přes osmé, deváté a desáté podlaží domu. Nejníže je umístěna velká společenská místnost určená pro oddech, hry a zábavu obecně. Jsou zde také čtyři ložnice, každá s vlastní koupelnou, a navíc také jedna ložnice určená pouze pro hosty.

Sídlo, v němž pobývala Jackie Kennedyová i Sean Connery, je na prodej za 544 milionů

Jak bydlí VIP

V prostředním podlaží bytu lze objevit velký pokoj s dvojnásobnou výškou stropu, jenž je srdcem celého domova. Ve střední úrovni bytu je i pracovna zařízená plynovým krbem a kuchyň s jídelní zónou.

V nejprestižnějším, nejvyšším podlaží lze objevit hlavní ložnici s vlastní vířivkou a šatnami a také saunu. Nechybí ani prostor určený pro fitness.

Janet Jacksonová prodává svůj byt s výhledem na Central Park, cena je 206 milionů

Jak bydlí VIP

Každé patro má svou vlastní terasu, přičemž propojena jsou ladným bílým schodištěm.

Byt dvojnásobný držitel ocenění Tony, jenž momentálně září na Broadwayi v muzikálu The Music Man, nabídl k prodeji za 38,9 milionu dolarů, tedy zhruba 911 milionů korun.

Anketa

Líbil by se vám takový byt?
Ano, je nádherný.
65,6 %
Je docela pěkný.
6,5 %
Ani moc ne.
7 %
Ne, to není nic pro mě.
20,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5488 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám