Hlavní obsah

Heidi Janků má svůj kus ráje

Zjevně stále stejně skvěle vypadající zpěvačka Heidi Janků si svůj věk umí přiznat – s tím, že je to jen číslo – a nastřádanou energii z časů bez koncertů má na rozdávání. Využila ji i na rekonstrukci a modernizaci přízemí prostorného domu v Uhříněvsi. A ještě předtím vydala desku s nově nahranými osvědčenými písničkami. Nechybí mezi nimi ani Když se načančám nebo Dík za tvůj kus ráje.

Foto: Petr Horník, Právo

Navštívili jsme zpěvačku Heidi Janků.

Článek

Dům obývaný na východním okraji Prahy po dvaceti letech Heidi zesvětlila a omladila odstraněním nahromaděných věcí.

„Když jsem se nemohla věnovat své práci před publikem, tak jsem si čas – při ohlédnutí zpět – rozdělila na tři etapy: nahrávání ve studiu (album Heidi a Heidiband 2020 jsme s kapelou vydali vlastními silami), výrobu vánočních ozdob z korálků a právě tu proměnu interiéru,“ vypočítává Heidi s tím, že další plán už je také jasný – zmlazení zahrady a renovace bazénu.

„Součástí toho bude i rozšíření plata kolem bazénu, protože já žádná zahradnice nejsem, a čím méně plochy na údržbu, tím lépe! A to ještě tak dvakrát za léto využívám služeb zahradníka,“ usmívá se naše hostitelka, které jsme hned podsunuli myšlenku, že i zahrada v plné kráse by nás dříve či později zajímala. Dobrá zpráva pro fanoušky – jsme zváni!

Veverka, tygr a pes Eda

Ale zpátky do obývacího pokoje propojeného s jídelnou a kuchyní, která je no­vá opravdu celá.

„Už jsem si tu připadala jako v antiku, i když mi vždycky vyhovovalo, že jsme to tady měli útulné. Ale už jsem toho tady měla moc. Byli jsme s manželem oba schraňovači. Já bývala úplná veverka a neuměla jsem nic vyhazovat. Rekonstrukce byla šancí zbavit se i zbytečných věcí. Barák si už po letech rekonstrukci zasloužil, tak jsem to vzala z gruntu.

Měla jsem představu, aby to bylo moderní, minimalistické a snadno ukliditelné. Je pravda, že bez rad a pomoci mého synovce a jeho partnerky – kteří dělají v oboru a u kterých jsem navíc viděla podobně a čerstvě vytvořený jejich interiér – bych do toho tak odvážně nešla. Museli mi slíbit, že mě v tom nenechají samotnou,“ usmívá se zpěvačka, která se už před lety naučila být sama sobě manažerkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvačka Heidi Janků s Edou.

Proměnou prošlo i zápraží. Na úkor předsíně si Heidi nechala rozšířit místnůstku s plynovým kotlem a WC, kde vznikl i sprchový kout. Využívaný hlavně při očistě psa při návratu z blátivých procházek. Ven spolu chodí pravidelně.

„Pořízení nového psa jsme plánovali ještě s Ivošem. Nakonec jsem si ho pořídila už sama. Právě proto, abych tu nebyla tak sama. Už je to pět let,“ ohlíží se zpěvačka – podle čínského horoskopu Tygr. Však také hologramový obraz hlavy tygra hlídá její pohyb po kuchyni a jídelně.

Zahradní království zpěváka Dalibora Jandy

Jak bydlí VIP

Plány na opravy i změny 

„Bydlí se tu hezky, ale nějaké dodělávky mě ještě čekají. Nemluvě o tom, že si ve skrytu duše pohrávám s myšlenkou na to, že bych si dovedla za pár let představit bydlení někde tady v okolí, ale v menším bungalovu. Zatím tu provoz zvládám a je pravda, že v podkroví jsou připraveny pokoje pro hosty. Ivošovy děti s rodinami tu bývají často a jsem ráda, že nám to všem dohromady funguje. Mám je kam uložit a vídáme se rádi. Když jsem tu ale sama, je to zbytečně velké a náročné na údržbu.“

Syn Ivo Pavlíka a Věry Špinarové Adam převzal roli hudebního manažera a kapelníka kapely, kterou založil pro Heidi.

Foto: Petr Horník, Právo

Při přemístění sedačky ke stěně jsem si uvědomila, že si musím koupit i větší televizi a zajít na oční…“

„Začali jsme s novou kapelou už před dvěma roky a věřím, že na to brzy navážeme. Ale příliš neplánuji, protože člověk opravdu neví. Nikdy bych si nemyslela, čeho všeho se dožijeme. Jsem rozený optimista, a tak vím, že vždy může být hůře,“ glosuje současnost.

Vlny v klidné zátoce

V první covidové vlně natočila s kapelou vzpomínanou desku, ve druhé z nudy začala vyrábět vánoční ozdoby z drátků a korálků (andílky a hvězdice dokonce s úspěchem prodávala. „Naučila jsem se to podle internetu…“) a ve třetí pustila do domu řemeslníky.

„Poslední dva roky se mi splynuly v jeden čas. Jo, a ještě jsem si zlomila ve Špindlu ruku. Když byly zavřené sjezdovky, tak jsme s kamarádkou vyrazily na sáňky. Než jsem k nim došla, upadla jsem tak nešťastně, že z toho byla zlomenina. Jsem nebezpečná sama sobě,“ usmívá se s temperamentem jí vlastním a také přiznává, že z jejích pokut za rychlou jízdu autem by se postavil kus dálnice.

Václav Vydra se drží u koní

Jak bydlí VIP

„Jsem mezi lidmi ráda, v okolí bydlí hodně mladých rodin, s pejskaři se zdravíme a je to tu fajn. Jsem sice panelákové dítě, ale už bych si na život v bytě nezvykla. I když tady se do podkroví chodím akorát vyspat a zahradničení nikdy nebylo mým koníčkem. Zahradu mám ale ráda. A Eda také,“ dodává Heidi s úsměvem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám