Hlavní obsah

Grandhotel Pupp prošel rekonstrukcí. Vsadil na český design a prvorepublikový vzhled

– Karlovy Vary

Jeden z nejznámějších hotelů Česka - karlovarský Grandhotel Pupp - využil koronavirové pauzy a svůj interiér podrobil výrazné rekonstrukci, zaměřené především na prvorepublikovou atmosféru, ke které bylo využito české umění a design. Od prvního června se pak dveře hotelu opět otevřely veřejnosti.

Grandhotel Pupp prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Vsadil na český design a prvorepublikový vzhledVideo: Novinky

 
Článek

Dominanta Karlových Varů již více než tři století ubytovává hosty z celého světa. V hotelu přespávali skladatelé Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Frederick Chopin či Antonín Dvořák, ale i Napoleon Bonaparte, Franz Josef I. nebo Marie Terezie.

V současnosti je hotel nevyhnutelně spjat i s karlovarským filmovým festivalem, kdy v době jeho konání hostil množství hollywoodských hvězd.

Hotel na návštěvníky dýchá prvorepublikovou atmosférou s prvky moderny, k vidění je zde mnoho českých uměleckých počinů. Hned při vstupu hosty uvítá hudba a pohled na květinové aranžmá ve vázách designéra Šuhájka z místní sklárny Moser.

Foto: Grandhotelu Pupp

Takhle vypadala stará recepce.

„Dříve se tam nacházela recepce, nyní má náš host check-in v části, která tu byla na začátku 20. století. Je to impozantní recepce. Když host přijede do Grandhotelu Pupp, musí cítit grandióznost prostor, což se, myslím, podařilo,“ sdělil Novinkám Jindřich Krausz, ředitel hotelu.

Zloději poškodili sochu anděla na hrobce rodiny Puppů

Krimi

Veřejné prostory, jichž se rekonstrukce dotkla nejvíce, mají přes tisíc metrů čtverečních.

„Zrekonstruovali jsme vstupy do hotelu, kompletně celé entrée, které tvoří pro hosta atmosféru. Také jsme změnili recepce, jejich dispozice. Zapracovali jsme na snídaních, protože to je něco, co u nás host každé ráno vnímá. Potom jsme kompletně řešili průchozí prostory pro hosty tak, aby měli komfortnější cestu hotelem,“ přiblížil Krausz.

Malá dvorana, srdce Riverside, je tradičním místem pro podávání snídaní a nyní i lobby barem a restaurací s celodenním provozem. Také ta prošla rekonstrukcí.

„Doprostřed jsme vložili moderní prvek, opět z českého skla. Jedná se o pětitunový skleněný bar, který je prokládaný čtyřiadvacetikarátovými zlatými lístky,“ říká ředitel.

Foto: Novinky

Nová recepce

Opomenout nelze ani osmisetkilový křišťálový lustr. Modernější design zde představuje koberec, který ladí se štuky lemujícími celý obvod Malé dvorany.

Ani exteriér hotelu ale nezůstal nedotčen, novinku lze spatřit hned u vstupu do hotelu. „Jedná se o ramena, která jsou pod naší pergolou při vstupu. Jsou to umělecká díla od uměleckého skláře Zdeňka Lhotského, který mimochodem v roce 2018 vytvořil skleněný sarkofág o hmotnosti 4,5 tuny pro dánskou královnu,“ dodal Krausz.

Místo bytu v Praze koupili zchátralý zámek. Podívejte se na něj z ptačí perspektivy

Bydlení
Foto: Novinky

Malé dvoraně vévodí skleněný bar se zlatými lístky.

Jako český prémiový hotel chce Grandhotel Pupp hostům nabídnout českou architekturu, design i gastronomii. Od července má proto hotel připravené nové menu.

Ani o kulturu nebudou hosté ochuzeni, až do zahájení Filmového festivalu Karlovy Vary budou ve slavnostním sále hotelu dvakrát týdně promítány vybrané filmy.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám