Hlavní obsah

Zloději poškodili sochu anděla na hrobce rodiny Puppů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Zloději kovů poškodili zřejmě v pondělí sochu anděla na hrobě rodiny Puppů na hřbitově v Karlových Varech-Drahovicích. Policii se podařilo zadržet dva podezřelé muže, kteří se snažili 300kilogramovou bronzovou sochu na místě vzdáleném několik kilometrů od hřbitova rozřezat.

Foto: Mapy.cz

Hřbitov v Karlových Varech, Dalovicích

Článek

Policie případ prověřuje, řekla ve středu krajská policejní mluvčí Eva Valtová. Snímek rozřezané sochy policie nezveřejnila.

Správa lázeňských parků (SLP), která má městské hřbitovy na starosti, ve spolupráci s odborníky z karlovarského muzea zjišťuje výši škody a řeší, co bude s poškozenou sochou.

Ulomený kříž, rozsypaná hlína, čmáranice: Vandal poničil hřbitov v Dobrušce

Krimi

„Podle prvních odhadů je socha zřejmě neopravitelná. Budeme proto zvažovat, co s ní, jestli skončí v depozitáři muzea a podobně," řekl ředitel SPL Miroslav Kučera.

Policie se případu ujala v pondělí, když svědek nahlásil, že zahlédl dva muže, jak se snaží sochu rozřezat. Vyšetřovatelé zjišťují okolnosti odcizení a poškození sochy, mimo jiné i to, jak zloději těžkou sochu dostali ze hřbitova na tak vzdálené místo.

Historické hroby na karlovarských hřbitovech jsou většinou v majetku města. Podle mluvčí magistrátu Heleny Kyselé vznikají posudky, které mají vyčíslit škodu. Následně bude SLP zvažovat další postup, například i to, jestli vytvořit repliku.

Násilník chtěl podřezat rukojmí na hřbitově v Prostějově. Mezi hroby museli zakuklenci

Krimi

Rodina Puppů patří k nejvýznamnějším rodům v historii lázeňského města. Zakladatel rodu, cukrář Johann Georg Pupp přišel do města v roce 1767. Jeho potomci pak měli významný vliv na rozvoj lázeňského města a zejména hotelnictví. Grandhotel Pupp, který svou podobu získal na počátku 20. století, patří dodnes k nejprestižnějším hotelům ve městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám