Hlavní obsah

Zmatený řidič vjel do závodu na okruhu v Brazílii. Podruhé během pár týdnů

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodníky na okruhu Interlagos v Sao Paulu čekalo nemilé překvapení na výjezdu z boxové uličky - stál tam civilní Mercedes GLA a jeho řidič se pokoušel jet v protisměru. Navíc před několika týdny se něco podobného stalo jiné řidičce.

Foto: Profimedia.cz

Závod na okruhu Interlagos (Ilustrační foto)

Článek

Závodění na okruzích je v rámci možností bezpečné, ovšem velká část té bezpečnosti pramení z toho, že všichni zúčastnění přesně vědí, co dělají a jak to dělají. A také, že za zatáčkou, kterou projíždějí tak rychle, jak jen to je fyzicky možné, nepotkají auto v protisměru. Přesto se na závodním okruhu Interlagos takové objevilo.

Konkrétně to byl Mercedes-Benz GLA a ve videozáznamu, který se objevuje na různých platformách v posledních pár dnech, ho vidíme, jak na výjezdu z boxové uličky, kde je omezená rychlost, zmateně manévruje tam a zpátky.

V jednu chvíli to vypadá, že řidič či řidička chce jet v protisměru do boxů, pak ale v reakci na gesta pilotů vůz opět otočí. Místo toho, aby zůstal/a na místě, však zcela nepochopitelně vyjede do závodní trati a zůstane stát až tam.

Jak je možné, že se mercedes dostal do probíhajícího závodu - podle některých zdrojů to byl „jen” okruhový den pro nadšence, ale to není příliš podstatné, v obou případech jezdí auta po trati na doraz - není známo. Před několika týdny se ale stalo něco podobného, když jiná řidička vjela do závodu poháru Copa Mercedes.

Ta později vypověděla, že byla na přilehlé čtvrtmílové závodní dráze a pak se na okruh dostala omylem, protože na vjezdu na trať údajně nebyly žádné zábrany. Ať už tomu tak bylo, či nikoliv, dvě nepovolaná civilní auta na závodním okruhu během tak krátké doby znamenají, že by se mělo vedení okruhu zamyslet nad zabezpečením.

Reklama

Související články

Nechte se otestovat na agresivní jízdu

Agresivita za volantem zabíjí, říká nová kampaň České asociace pojišťoven. Většina lidí si dle výzkumu myslí, že agresivních řidičů je víc, ale za agresivního...

Výběr článků

Načítám