Hlavní obsah

Vytiskl svému synovi pojízdné Lamborghini

Málokterý kluk si nepřeje jezdit v Lamborghini. Xanderu Backusovi z amerického Colorada se tento sen splní - tedy skoro. Pomocí 3D tisku s otcem pracují na replice modelu Aventador. Už nyní vůz jezdí a do jara má mít i značky. Samozřejmě, nikdy to nebude skutečné Lamborghini, ale jeho příběh je možná o to zajímavější.

Foto: Lamborghini

Takto vypadá skutečné Lamborghini Aventador S.

Článek

Chcete-li jezdit v Lamborghini Aventador, nejlevnější cestou, jak ho vlastnit, je trh ojetých aut - v běžné inzerci se prodávají od zhruba 200 tisíc eur, tj. cca 5,16 milionu Kč.

Sterling a Xander Backusovi z Colorada ale utratili zatím jen zlomek této částky, cca 20 tisíc dolarů, tj. cca 467 tisíc Kč, a přesto mají v garáži něco, co Aventador víc než připomíná.

Se „skutečným” Aventadorem jezdili ve videohře. „Jednoho dne jsem se zeptal, ‚Mohli bychom ho vyrobit?‘” říká jedenáctiletý Xander. Jeho otec Sterling to vzal jako výzvu a společně se pustili do práce.

Jako základ pro programy 3D tiskárny použili malý model Aventadoru. Po částech vytiskli panely karoserie, slepili je dohromady, potáhli karbonem a práci dokončili epoxidovou pryskyřicí.

Autoservis přichystal majiteli luxusního audi nepěkné překvapení uvnitř nárazníku

AutoMoto

Ve videu jsou vidět tři pedály, což znamená, že vůz má manuální převodovku - to žádný skutečný Aventador nikdy neměl. Je připojena k osmiválci z Chevroletu Corvette blíže neupřesněné generace - a ten zní opravdu zajímavě.

Zatím na autě strávili více než rok a půl a ještě není hotovo, ale chtějí být hotovi na jaře 2020. Vůz má mít i registrační značky a má sloužit i k demonstraci pro děti, jak může být matematika a věda obecně zajímavá.

Reklama

Výběr článků

Načítám