Hlavní obsah

Výšivka na stropě Rolls-Roycu má 250 tisíc stehů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákazníci, kteří si objednávají Rolls-Royce z divize Bespoke, chtějí často velmi netradiční věci. Firma jim to zařídí. A všechno v tom nejšpičkovějším provedení. Třeba i když se jedná o výšivku letícího sokola na střeše.

Foto: Rolls-Royce

Letící sokol - špičková výšivka ve špičkovém voze

Článek

Rolls-Royce Wraith v modré a bílé. Ručně malovaná linka na boku barvou Arctic. A hlavně nový interiér, který si vyžádal nespecifikovaný zákazník. Bude pravděpodobně z arabských zemí, protože sokolnictví je zde dost populární a jeho žádost byla vyšít sokola do obložení střechy.

Foto: Rolls-Royce

Letící pták stylizovaný i do loga v kůži

Foto: Rolls-Royce

Letící sokol i v lince na boku vozu

Jenže to není jen tak. Kůže na stropě je materiál, který se může zvlnit. A navíc výšivka musí být naprosto dokonalá. A na tohle tu je Josh Liles, který kvůli tomu, aby mohl pracovat v Rolls-Royce, musel vystudovat strojní inženýrství, 3D tisk a architekturu. Tento pán pak dostal za úkol právě tuto výšivku udělat.

Test Rolls-Royce Dawn: Bezhlavý princ

AutoMoto

A tak pozoroval sokoly. Musel je pozorovat pečlivě, každé pírko, každé zahnutí zobáku. Jejich výraz, stavbu těla i stínování peří. To pak přenesl do kresby s dravým letem těsně před chycením kořisti, vyznačil si důležité body a dal se do práce.

Jak dlouho mu to trvalo, bohužel firma nezveřejnila. Ale málo času to nebylo. Výšivka má totiž čtvrt milionu stehů.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Wraith pro neznámého zákazníka

Foto: Rolls-Royce

Nákres sokola i s důležitými body

Ve výsledku ještě ztvárnil do symbolu letícího sokola i do výšivky v kůži na sedadlech. Samozřejmě že Rolls-Royce neinformuje o tom, kolik stojí jeho vozy, natož kolik stojí speciální úpravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám