Hlavní obsah

Volvo hlásilo konec spalovacích motorů, nyní je ve hře spolupráce s Mercedesem

Novinky, laz

Nová kooperace se rýsuje na poli vývoje spalovacích motorů. Podle informací magazínu Automobilwoche si pomůže Volvo s Daimlerem, výrobcem vozů Mercedes. Nahrát by to navzdory dřívějším zprávám mohlo budoucím Volvům ve verzích na benzin.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Volvo S60

Článek

Volvo se namlouvá s Mercedesem. Jde o sdílení či společný vývoj spalovacích motorů. Magazínu Automobilwoche a příbuznému serveru Automotive News to potvrdil zdroj z vedení Volva.

Tesla Cybertruck by v Evropě nedostala silniční homologaci, míní expert

AutoMoto

Z Mercedesu zní totéž. Tedy že jednání probíhají, podle Daimleru dokonce na pozitivní notě, jenže nic není upečeno a více informací obě strany nesdílí.

Motivací pro takovou spolupráci by pochopitelně nebylo nic jiného než snížení nákladů na vývoj a výrobu motorů. Informace přicházejí poté, co Volvo loni v říjnu oznámilo, že ukončí vývoj spalovacích motorů, respektive toto odvětví přenechá nově vzniklé divizi v rámci čínského koncernu Geely, který značku se švédskými kořeny vlastní.

První elektrické Volvo zaujme nejen výkonem

AutoMoto

Námluvy mají o to větší váhu vzhledem k tomu, že Geely vlastní desetiprocentní podíl v Daimleru. Ať už toto slučování dopadne jakkoli, nyní by nebylo s podivem, pokud by budoucí Mercedesy s vozy od Volva byly technicky příbuzné. Předpovídaný konec modelů Volva se spalovacími motory možná také nebude tak horký.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Volva S60 T5: Střet zájmů

Pokud vám dřevo a béžová kůže nevoní, raději máte drsnější křivky a výhružné koncovky výfuků, právě pro vás už tradičně Volvo nabízí výbavový stupeň R-Design....

Výběr článků

Načítám