Hlavní obsah

Volvo chystá ještě menší elektrické SUV

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská automobilka Volvo podobně jako konkurenti začala postupně elektrifikovat svoji nabídku vozidel. Nedávno se začal vyrábět elektrický kompaktní crossover XC40 Recharge, ale Volvo na nic nečeká a už údajně pracuje na ještě menším elektrickém crossoveru.

Foto: Volvo

Volvo XC40 Recharge

Článek

Automobilka pracuje na dalším elektrickém crossoveru, který nese předběžný název XC20 a využije novou platformu SEA od mateřského čínského koncernu Geely. Ta před nedávnem debutovala na autosalonu v Pekingu.

Znovuzrozené Volvo P1800 je splněným snem fanoušků klasických aut

AutoMoto

„Použijeme tuto platformu pro menší model. Myslím, že je to pro nás jak praktické, tak velmi chytré. Auto bude díky této struktuře cenově velmi konkurenceschopné,“ okomentoval využití základu SEA generální ředitel Volva Håkan Samuelsson pro server Auto Express.

Platforma SEA byla kompletně vyvinuta v Číně, kde se i vyrábí. Volvo ale i tak věří, že dokáže s těmito součástkami zákazníkům jako vždy přinést prémiově působící model.

První elektrické Volvo zaujme nejen výkonem

AutoMoto

Otázkou zůstává, kdy můžeme malé elektrické SUV od Volva očekávat. Server The Detroit Bureau uvádí, že Švédové před časem mluvili o tom, že jeden elektromobil představí každý rok po dobu pěti let.

Příští elektromobil tedy dorazí v roce 2021, jak potvrdil Samuelsson pro Auto Express: „Příští rok bude další Volvo řady 40, které bude také elektrické.“ Nepřesnil to, ale mohl by jít o nástupce modelu V40. Předchozí zprávy naznačily, že by se mohlo jednat o kupé-SUV, ale to zatím není oficiálně potvrzeno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám