Hlavní obsah

Volkswagen ukazuje nové ID.5 v lehkém maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wolfsburgská automobilka ukazuje třetí model elektrické rodiny ID. Zatím pod lehkým maskováním se prezentuje ID.5, stylovější verze SUV ID.4.

Volkswagen ID.5 GTX v maskováníVideo: Volkswagen

 
Článek

Než 7. září Volkswagen v rámci mnichovského autosalonu oficiálně představí model ID.5, sdílí první snímky maskovaného prototypu. Nový model je druhou karosářskou verzí SUV ID.4.

SUV-kupé má svažující se střechu zakončenou spoilerem. Přední část se v podstatě neliší. Rozměry Volkswagen zatím neupřesňuje, dá se však očekávat, že rozvor náprav zůstane shodný a nižší bude karoserie.

První jízda s Volkswagenem ID.4: Rodinný parťák do zásuvky

Testy

Novinka se prezentuje rovnou v nejsilnějším provedení GTX. Tato zkratka navazuje na tradici modelů GTI, GTD a GTE, jejichž ducha podle automobilky přenáší do světa elektromobility.

Podobně jako u ID.4 se tato verze bude lišit nejen detaily exteriéru, ale především technikou se dvěma elektromotory a předpokládaným systémovým výkonem 220 kW (299 koní). Automobilka uvádí dojezd na jedno nabití až 497 km v kombinaci s akumulátorem o kapacitě 77 kWh.

Další podrobnosti si Volkswagen schovává zřejmě až na zářijovou premiéru. Letos se očekává i debut Škody Enyaq iV ve variantě kupé, která bude obdobou ID.5.

Reklama

Související témata:

Související články

Světovým autem roku 2021 je Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 je podle 93členné odborné poroty nejlepším autem světa pro rok 2021. Porazil Toyotu Yaris a Hondu e. Vítězové byli ohlášeni také ve čtyřech...

Výběr článků

Načítám