Hlavní obsah

Světovým autem roku 2021 je Volkswagen ID.4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen ID.4 je podle 93členné odborné poroty nejlepším autem světa pro rok 2021. Porazil Toyotu Yaris a Hondu e. Vítězové byli ohlášeni také ve čtyřech dalších, specifičtějších kategoriích.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Volkswagen ID.4

Článek

Ze tří finalistů Světového auta roku 2021 si titul odnáší Volkswagen ID.4. Soupeřil s Hondou e a Toyotou Yaris. Žezlo přebírá od loňského vítěze Kie Telluride.

V předběžném seznamu soutěžících z loňského srpna byla i Škoda Octavia. Ta se ovšem nedostala ani do semifinále mezi deset nejlepších aut. Z nich 93 porotců z 29 zemí světa vybralo nejprve tři finalisty a z nich nakonec jednoho vítěze. Mezi porotci jsou nejvíce zastoupeny Čína a USA, Česko ani Slovensko své zástupce nemají.

První jízda s Volkswagenem ID.4: Rodinný parťák do zásuvky

Testy

Vyhlášení proběhlo online do té míry, že i moderátoři byli každý někde jinde. Kromě hlavní ankety se auta utkala také v několika dalších kategoriích s tím, že nebyla vyloučena účast jednoho vozu ve více kategoriích. Tady jsou jejich výsledky.

Světové luxusní auto roku 2021: Mercedes-Benz třídy S

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy S

Světové městské auto roku 2021: Honda e

Foto: Jan Handrejch, Právo

Honda e

Světové vysokovýkonné auto roku 2021: Porsche 911 Turbo

Foto: Porsche

Porsche 911 (992) Turbo S Cabriolet

Světový automobilový design roku 2021: Land Rover Defender

Foto: Land Rover

Land Rover Defender V8

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Octavia je slovenským autem roku

Podle slovenských motoristických novinářů je nejlepším autem pro letošní rok na Slovensku vůz český – Škoda Octavia čtvrté generace. Obstála v konkurenci...

Evropským autem roku 2021 je Toyota Yaris

Titul Evropského auta roku 2021 získává Toyota Yaris. Mezi finalisty byla i Škoda Octavia, soupeřila mimo jiné s Land Roverem Defender, Cuprou Formentor či...

Ženským autem roku 2021 je i Škoda Octavia

Škoda Octavia zasedla ve své kategorii na trůn Ženského světového auta roku 2021. Po jejím boku sedí dva peugeoty, elektrická honda, Land Rover Defender nebo...

Výběr článků

Načítám