Hlavní obsah

Vlajkový Mercedes nafocen bez maskování. Nová třída S v interiéru šokuje

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajková loď značky Mercedes-Benz se v nové generaci na premiéru teprve chystá. Na sociální sítě však unikly snímky téměř nemaskovaného prototypu. Zaujme především interiérem s velkým displejem na výšku.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nový Mercedes-Benz třídy S lze už měsíce potkat v centru Prahy. Jezdí coby těžce maskovaný prototyp, který prozrazuje základní tvary. V úterý se však na Instagramu objevily fotky téměř nemaskovaného vozu, tentokrát nafoceného i zezadu a uvnitř. Prototyp se designově shoduje s předchozí uniklou fotografií.

Kompletní sadu fotografií lze zhlédnout kliknutím na šipku uvnitř okna příspěvku

Má velkou masku chladiče a spojené zadní svítilny. Zvenčí se o velkou revoluci nejedná, ovšem uvnitř se děly věci. Už dřívější informace naznačovaly, že se Mercedes u své vlajkové lodi vzdá dvou spojených obrazovek na šířku. Dominantou skutečně je obří displej umístěný na výšku.

Volant je zdoben velkou hvězdou ve stylu třídy E po modernizaci. Nový designový jazyk přináší i výdechy klimatizace a další detaily.

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

AutoMoto

Dřívější úniky maskovaných „S-klasse” ukázaly, že nová generace zřejmě dostane elektricky vyjížděcí kliky ze dveří pro efekt i aerodynamiku.

Obecně se o chystané novince mluví také v souvislosti s pokročilejším semi-autonomním řízením, které by mohlo dosáhnout stupně 4, v němž umí řešit i složitější jízdní situace. Očekává se také masivní elektrifikace napříč motorovou paletou.

Premiéra nové generace se očekává ještě v letošním roce, konkrétní datum však není známé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám