Hlavní obsah

Už i v Bentley začínají mluvit o elektromobilech

Tradiční britská automobilka Bentley věří, že může v blízké budoucnosti přijít na trh s plně elektrickým automobilem. V budoucnu by u ní dokonce měla hrát elektromobilita klíčovou roli.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur Blackline Specification (ilustrační foto)

Článek

Možný vznik elektromobilu od Bentley potvrdil ředitel automobilky Andrian Hallmark, když před časem mluvil se serverem Auto News. Podle něj bude hrát elektromobilita u Bentley v budoucnosti klíčovou roli.

„Myslím, že to bude v roce 2025. To je nejbližší termín, kdy budeme schopni představit plně elektrické auto,“ řekl Hallmark. „Jisté ale je, že další fáze našich investic poputuje právě do tohoto vývoje. Pořád pracujeme a vytváříme nové linky nebo hledáme dodavatele subkomponentů, abychom byli konkurenceschopní,“ dodal ředitel Bentley.

Bentley Continental GT oslaví rekord na Pikes Peak speciální edicí

AutoMoto

To, jak by mělo auto vypadat nebo jaké by mělo mít vlastnosti, Hallmark odmítl sdělit. Podle něj je ovšem možné, že by takový vůz vznikl z jednoho ze současných modelů automobilky. Dodal také, že Bentley má ambici využít platformy PPE s tím, že by elektromobil mohl vzniknout v kooperaci s koncernovými kolegy z Audi a Porsche.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám