Hlavní obsah

Ostrovní elegance na druhou. Bentley pro svůj kabriolet nabízí střechu z tvídu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní látka typická například pro saka vznikla ve Skotsku. Tvíd je symbolem britské elegance, stejně jako kabriolet Bentley. Vyrobit právě z tvídu skládací střechu pro model Continental GT Convertible se tak zdá jako vážně stylový počin. Ale nebylo to bez ústupků.

Foto: Bentley

Bentley Continental GTC s tvídovou střechou.

Článek

Bentley je v duchu britských zvyklostí hrdým nositelem všemožných ostrovních tradic. A jestliže značka s okřídleným B symbolizuje gentlemana, patří k ní tvíd.

Právě ze speciální látky je vytvořena skládací střecha Continentalu GT Convertible. Tedy pokud si to budete přát, a to za neupřesněný příplatek. Ovšem o úplně klasický tvíd bez úprav pochopitelně nejde. Proti je několik požadavků, které na skládací střechu můžete mít. Třeba i odhlučnění či odolnost vůči vlhkosti. Proto musel být tvíd povrchově upraven.

V Bentley Continental GT Českým rájem aneb Britské auto v autentickém počasí

AutoMoto

„Chtěli jsme vytvořit něco, co ještě nikdo neudělal. Museli jsme materiál přizpůsobit tak, aby splňoval veškeré technické požadavky, ale podařilo se,” vysvětluje pro Carscoops vedoucí oddělení barev a materiálů u Bentley, Cathy Bass.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám