Hlavní obsah

Subaru poodhalilo svou elektrickou budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo nechce zůstat pozadu. A platí to také mezi velkými automobilkami, které se předhánějí v tom, která dřív představí elektromobil nové doby. Teď to udělalo i japonské Subaru. Koncept teprve oficiální premiéra čeká, poprvé se ukázal na japonské tiskové konferenci.

Foto: Subaru

Koncept elektrického crossoveru Subaru

Článek

Automobilka Subaru představila své plány do budoucna na tiskové konferenci v Tokiu a přítomní novináři tam mimo jiné slyšeli třeba fakt, že chce tradiční japonský výrobce v průběhu deseti let nabízet alespoň 40 % elektrifikovaných vozidel. Také pak plánuje mít do roku 2035 celou svoji flotilu vozidel elektrickou. V rámci toho se také veřejnosti představil první elektrický koncepční vůz.

Rychlý test prvního elektrifikovaného Subaru: Elektro-boxer funguje skvěle

AutoMoto

Crossover, který vznikl za pomoci Toyoty, by měl na trh dorazit v roce 2021 a upřímně, na první pohled na zveřejněných fotografiích z konference ničím nepřekvapuje.

Proporčně i vzhledově vypadá jako Subaru pro budoucnost, drží si ostré hrany i vyšší podvozek, který slibuje lepší prostupnost terénem. Podle výrobce by v budoucnu měla podobný design převzít všechna auta od Subaru.

Foto: Subaru

Koncept elektrického crossoveru Subaru

O tom, co Subaru umístí pod kapotu elektromobilu, zatím napadla ani zmínka, ale předpokládá se, že by mohl využít zcela novou platformu pro elektrifikované automobily, kterou začalo Subaru s Toyotou vyvíjet v minulém roce.

Reklama

Související témata:

Související články

Subaru Levorg dostane nástupce

Pro tokijský autosalon připravuje Subaru prototyp auta, který bude předskokanem nové generace modelu Levorg. Pokračuje tak v nasazování nové platformy pro...

Subaru Levorg Prototype má nové úplně vše

Další z novinek tokijského autosalonu je Subaru Levorg Prototype, předprodukční kus pro sériový Levorg, který by měl přijít na svět pro rok 2020. Design...

Výběr článků

Načítám