Hlavní obsah

Subaru Levorg Prototype má nové úplně vše

Novinky, fra

Další z novinek tokijského autosalonu je Subaru Levorg Prototype, předprodukční kus pro sériový Levorg, který by měl přijít na svět pro rok 2020. Design i technika jsou nové.

Foto: Subaru

Subaru Levorg Prototype

Článek

Subaru Levorg je auto, které nabízí skvělé jízdní vlastnosti, perfektní řízení a prostornou karoserii kombi. Bohužel s odstavením šestnáctistovkového přeplňovaného motoru se ukázalo, jak moc je důležitý pořádný motor.

Foto: Subaru

Subaru Levorg Prototype

Jenže teď přijde nová generace, kterou značka prvně ukázala na tokijském autosalonu s přídomkem „Prototype”. Když už jsme se dotkli motoru, dobrou zprávou je, že Subaru pod kapotu přichystalo novinku - přeplňovanou osmnáctistovku, samozřejmě plochý čtyřválec.

Tedy něco mezi dvoulitrem, který je v nabídce nyní, a šestnáctistovkou, se kterou Levorg jezdil v minulosti. Tu musela značka kvůli emisím opustit. Parametry nového motoru zatím nejsou známé, ale dá se očekávat více než 170 koní šestnáctistovky a samozřejmě nižší emise.

Nová Škoda Octavia? Údajný únik z konfigurátoru odhaluje vše

AutoMoto

Vzhled auta se skutečně povedl, a to nejen v rámci značky Subaru, jejíž auta si lidé vždycky kupovali spíš navzdory vzhledu, nýbrž obecně. I když je to stále kombi a profil vozu se prakticky nezměnil, ostře řezané tvary přední části jsou fantastické a ani záď se nenechá zahanbit. Za zmínku také stojí, že Subaru se nestydí za spalovací motor, takže pod zadním nárazníkem jsou vidět dva pořádné výfuky.

Foto: Subaru

Subaru Levorg Prototype

Stejně jako motor a karoserie, je na autě nové i všechno ostatní. Podvozek pochází z globální platformy, na které stojí už i další modely a jejíž hlavní devizou je vysoká tuhost. Interiér zatím zveřejněn nebyl, ale má být moderní s dotykovou obrazovkou a plnou konektivitou, jak to můžeme vidět třeba u nového Foresteru. Samozřejmostí je také bezpečnostní systém Eye Sight, který je zde v poslední generaci a např. v loni testované Impreze byla jeho práce výborná.

Poslední otázkou, na kterou zatím neznáme odpověď, je, zda se bude Levorg prodávat i v Evropě, protože minimálně my se na něj moc těšíme. Vzhledem k tomu, že dosavadní generace u nás k mání je, asi není důvod, aby si Subaru tu novou nechávalo doma.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám